FC_user Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Przy instalacji Fedory pojawia się pytanie o dodatkowe płyty. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć o jakie i jak je ewentualnie zdobyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 hehe a co masz wersję DVD??? jak masz CD to musisz mieć (_napewno_ → na pewno) ORT wszystkie powinny być 4 a jak nie to poszukaj na serwerach lustrzanych (jeśli nie wiesz: http://fedora.redhat.com/download/mirrors.html) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Tak Wystarczy je sciągnąć Teoretycznie powinieneś mieć 4 płyty CD, żeby zaisntalować Fedorkę w całości. #Spóżniłem się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Myślę że chodzi mu o te płyty o które Anaconda się pyta po zainstalowaniu już systemu... Spekuluje bo nie wiem ale może jest to jakieś zgrane repozytorium z wygenerownym plikiem dla yuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Spekuluje bo nie wiem ale może jest to jakieś zgrane repozytorium z wygenerownym plikiem dla yuma To ja też troche spekulacji Sądzę, że są ludzie którzy mogą mieć np. jakieś komercyjne oprogramowanie dostarczane na CD/DVD i to jest właściwy moment, żeby to zainstalować. Oczywiście jak nie chcesz, to nie musisz, bo wiadomo, że możesz doinstalować to później. OT: I to jest to co w linuksie lubię najbardziej: jak nie chcesz to nie musisz - zawsze jest wybór Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Sądzę, że są ludzie którzy mogą mieć np. jakieś komercyjne oprogramowanie dostarczane na CD/DVD i to jest właściwy moment, żeby to zainstalować. Myślę, że tutaj masz rację, tylko chciałem się dowiedzieć coś o nich właśnie dowiedzieć, a tych, kŧórzy przypuszczają, że chciałem zainstalować Fedorę z jednej płytki CD informuję, że 1.mam FC na DVD 2. wiem,że do instalacji Fedory są potrzebne 4 płyki CD 3. swojego pierwszego Linuksa RH 6.1instalowałem z jednej płytki, ale był to rok 2001, a od tego czasu wiele sie zmieniło. Widzę, że wiecie tyle co i ja, więc nic się wiecej nie dowiem Dzięki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 To są chyba płyty od Red Hata z prawnie zastrzeżonymi dodatkami (java, flash itp.), więc nie ma pewnie możliwości ich użycia w FC. Pytanie tylko, po co zostawili ten ekran w firsboocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Pytanie tylko, po co zostawili ten ekran w firsboocie. Java i flash są dostępne w DAG. Przynajmniej ja je stamtąd ściagam. Myślę, że to jest dodatkowe oprogramowanie RH, ale nigdy nie spotkałem się z czymś takim na żadnym z mirrorów. Widzę, że wy również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Witam. Czasem jest tak że jak się kupi z linux +, to oni dają jakieś paczki extra i może je da się instalować właśnie w ten sposób, zaraz po insalacji Ale tak naprawdę też nie mam pojęca o co chodzi, może poprostu dla klimatu walą Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Ludzie. Chodziło mi o dodatki do Red Hat Enterprise Linuksa, których nie mogli dostarczyć razem z dystrybucją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Lipiec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2005 Chodziło mi o dodatki do Red Hat Enterprise Linuksa, których nie mogli dostarczyć razem z dystrybucją. Dystrybucja Red Hat Enterprise jest bardzo droga i po co by ją żenili z Fedorą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Hę? Żenili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Jest jakakolwiek różnica pomiędzy edycją DVD a CD? Pozatym, że DVD nie ma mieszania płytami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Jest jakakolwiek różnica pomiędzy edycją DVD a CD? Pozatym, że DVD nie ma mieszania płytami? IMHO: nie. przynajmniej w fc3 nie zauwazylem zadnej roznicy pomiedzy nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 To fajnie . Bo kolega jeszcze chciał FC4 a on nie ma DVD i dlatego szarpię wersję na CD. Właściwie chyba obie zajmują tyle samo - 2,5GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi