San Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Witam! problem maM dość dziwny acz męczący. chodzi o to że na TYM forum i na innych również, acz w mniejszym stopniu, komputer się męczy. yj. prawdopodobnie wina shoutboxa albo emotikonek. komputer mój nie jest słaby, ale mimo wszystko gdy piszę tego posta mam 100% zużycia CPU :shock: . martwi mnie to bardzo. gdy zminimalizuję okno, sprawa wygląda tak samo. jednak gdy zmniejszę okno tak by nie było widać 'Ikona Postu' oraz shoutboxa, przeciążenie CPU znika pomocy już nie wyrabiam z tym! Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Zobacz, czy przypadkiem nie jest to wina jakiegoś pluginu, choć w to wątpię. Ja pod linuxem też tak miałem, także wtedy gdy przewijałem stronę. Mam nadzieję, że poprawią to w 1.1. Instalowałeś z (_rpma_ → RPM-a) ORT czy tara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 polecam Deer Park --mimo ze to niby wersja deweloperska to mi sie sprawuje swietnie. Jest tam tez wiele usprawnien (np. przenoszenie i zamienianie miejscami zakladek za pomoca myszki ) gdzies posialem linka docelowego :/ ...poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Firefoxa szczerze powiem że nie pamiętam z czego instalowałem. pamiętam tylko że otworzył się w ów czas druid i... to tyle... Deer Park? czy to nowa dystrybucja Firefoxa? zastanowię się nad tym. może działać 'obok' firefoxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Deer Park to nazwa bardzo wczesnej alfy nowego Firefoksa (1.1), bawią się tak w nazwy, żeby ZU się na to nie rzucili, a potem nie krzyczeli, że im coś nie działa. A czy obok Fx 1.0... Chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Chyba tak. Na 99% jak zainstalujesz z tara. Problem może być tylko z profilem, ale na windowsie wszystko jest OK, tylko nie będą Ci działać pluginy pod DP z FF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 gupia sprawa, nowsza wersja ff nadal ma ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Ten błąd ff ma w genach (podobnie jak samozamykanie) tak jak Opera i znikające obrazki Nie wiem czemu nie ma żadnego oficjalnego odniesienia się do tej sprawy przez twórców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Sierpień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 słowem na razie nic na to się nie da poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Nie za bardzo, w sieci głucha cisza, a sam też na nic odkrywczego nie wpadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 U mnie top pokazuje od 2,7 do 6% Tylko zużycie pamięci to średnio 16,8% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patt Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hmm... u mnie cpu uzywa kilka procent... ale za to ram`u znacznie wiecej niz powinien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 ale za to ram`u znacznie wiecej niz powinien... W deerparku poprawili zarządzamie pamięcią. Jest jeszcze możliwość, iż źle odczytujesz dane odnośnie ilości zużywanej pamięci ;-) http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=3934 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 u mnie to nawet 40% mocy procesora a PW zużywa (teraz, gdy mam włączoną jedynie stronę pisania postu) 117 180 KB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 u mnie to nawet 40% mocy procesora To ten przeklęty szałtboks mieli prockiem a PW zużywa (teraz, gdy mam włączoną jedynie stronę pisania postu) 117 180 KB Patrzysz na pole RES czy VIRT w programie top? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi