PeterJack Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Nad Mono ciągle krąży cień Microsoftu i nie wiadomo co z tego wyniknie (przykład → http://www.eweek.com/article2/0,1759,1829789,00.asp ). Zawsze to chyba można rozwiązać tak samo jak kodeki mp3. Jak na razie to RedHat wkłada dużo pracy w rozwój wolnej implementacji Javy. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Zawsze to chyba można rozwiązać tak samo jak kodeki mp3. Przeciez napisałem, że ma powstać repo mpackage.org IMHO zajmowanie się czymś, co nie może być wszędzie stosowane (patenty), to niezbyt dobry pomysł :/ Lepiej swój czas i wysiłek przeznaczyć na coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 A tak wracając do tematu wyszukiwania to na Linuksie działa jakiś desktop search :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Sierpień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2005 Ja proponuje nażedzie → narzędzie"locate" chyba w pakiecie "slocate" Tutaj należy wykonać indeksacje plików na dysku locate -u to na raz na jakiś czas aby baza plików na dysku była aktualna. A potem wyszukiwanie to już sekundy: locate "nazwa pliku" jak duzo jest wynikow to wystarczy potem na less przekierowac i po kolei sobie przeszukujesz, ja z locate korzystam (a poza tym locate jest z GNU [bodajze]), a ja co gnu to lubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2005 (a poza tym locate jest z GNU [bodajze]), a ja co gnu to lubie. Popadasz w przesadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 Z konsoli np, find "sceszka na. /" |grep "nazwa plilu" A nie prościej przypadkiem: find <ścieżka> -name <szukany plik> -print Można oczywiście używać meta znaków (ale wtedy trzeba chyba szukany plik podać w cudzysłowach). A jak chcesz wyszukać coś w środku znalezionych plików to można zrobić takiego łamańca: find <ścieżka> -name <szukany plik> -exec <ciąg w szukanym pliku> {} \; -print Pomiędzy nawiasami {} nie ma spacji. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 @Raven Lubie FSF, GNU, Free Software, nawet RMS'a, ale nie mam klapek na oczach Lubie tez OSI, Open Source (nie caly), np. licencja OpenSolarisa jest tfuu, ale licencje typu mit czy bsd są ok A wracając do tematu to czy wszędzie zawsze musi być w uniksach taka pokręcona składnia, nawet find nie ma ludzkiej składni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi