milosz1987 Napisano Lipiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 witam. po długiej batalii udało mi się zainstalować mplayera. chcę uruchomić jakikolwiek film: [milosz@andromeda ~] mplayer The\ Best\ Of\ 2Pac\ DVDrip.avi MPlayer 1.0pre6-RPM-3.4.2 (C) 2000-2004 MPlayer Team CPU: Intel Celeron Covington/Pentium II Deschutes,Tonga/Pentium II Xeon (Family: 6, Stepping: 2) Detected cache-line size is 32 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 0 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 0 SSE2: 0 Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2 Warning unknown option cache_min at line 144 Warning unknown option cache_prefill at line 147 Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Brak dostępu Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts. Playing The Best Of 2Pac DVDrip.avi. Cache fill: 0,00% (0 bytes) AVI file format detected. VIDEO: [DIV3] 640x416 24bpp 23,976 fps 1094,4 kbps (133,6 kbyte/s) Clip info: Software: Nandub v1.0rc2 ========================================================================== Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3 MPlayer interrupted by signal 4 in module: init_audio_codec - MPlayer crashed by an 'Illegal Instruction'. It usually happens when you run it on a CPU different than the one it was compiled/optimized for. Verify this! - MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM. Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash. - MPlayer crashed. This shouldn't happen. It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and won't help unless you provide this information when reporting a possible bug. znajomy mi powiedział żebym uruchomił mp3... ten sam problem pomóżcie bo już świra dostaję a na dysku mam tyyyyyyyyyyyyyle fajnych filmów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Ja bym spróbował rekompilować mplayera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Z czego (skąd) instalowany mplayer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rathann Napisano Lipiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Podaj więcej szczegółów: która wersja fedory, które jądro, jaki procek, którą paczkę zainstalowałeś i jak oraz wynik rpm -q --queryformat '%{name}-%{version}-%{release}.%{arch}\n' mplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniadnb Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 #yum install mplayer gui <- dla trybu graficznego lub # yum update mplayer <- moze masz starą wesje z audio tez miałem problem ale sam sie rozwiazał jak zaistalowałem kodek dla mp3 xmms # yum install xmms-mp3 ale trza miec odpowiednie repozytoria http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?showforum=19 i moje pytanie czamu z konsoli odpalasz ?w graficznym trybie tez jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz1987 Napisano Lipiec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 #yum install mplayer gui <- dla trybu graficznego lub # yum update mplayer <- moze masz starą wesje z audio tez miałem problem ale sam sie rozwiazał jak zaistalowałem kodek dla mp3 xmms # yum install xmms-mp3 ale trza miec odpowiednie repozytoria http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?showforum=19 i moje pytanie czamu z konsoli odpalasz ?w graficznym trybie tez jest mam xmms-mp3 [QOUTE=Rathann,13.07.2005 - 21:40] Podaj więcej szczegółów: która wersja fedory, które jądro, jaki procek, którą paczkę zainstalowałeś i jak oraz wynik rpm -q --queryformat '%{name}-%{version}-%{release}.%{arch}\n' mplayer [/QOUTE] mam Fedore Core 3, procek: PII Deschutes 400 Mhz, ram: 128 mb, kernel: 2.6.11-1.35_FC3, kernel realase: #1 Mon Jun 13 00:52:08 EDT 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 Ja bym zainstalował mplayera według instrukcji z głównej strony, albo yumem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Witam, podepnę się pod ten temat by nowego nie zaczynać i nie zaśmiecać forum. Mój problem jest następujący: zassałem kodeki, rozpakowałem, zmieniłem nazwę na win32 i przeniosłem to do /usr/lib. Mplayera instalowałem yum-em, mplayerplug-in mam z paczki rpm. Teledyski na interii odtwarza płynnie, filmiki z niektórych stron także. Dziś wszedłem na http://magazynligowy.interia.pl/ i postanowiłem odpalić któryś z klipów. Otrzymałem następujący komunikat Twój system nie jest przystosowany do poprawnego odtwarzania plików multimedialnych w serwisie: System operacyjny: Windows 98 / ME / 2000 / XP Przeglądarka: IE 5 lub nowsza Windows Media Player 9 lub nowszy. Podobnie jest z teledyskami na www.neostrada.pl gdzie po wybraniu mplayera program się odpala i na tym sie kończy, niczego nie pokazuje. To samo z telewizją internetową, nic się nie dzieje poza uruchomieniem mplayera. Czy ktoś mógłby mi wskazać gdzie popełniam błąd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Twoim problemem jest zapewne to, że nie użwassz windy Widać stronka zrobiona tylko dla userów IE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi