scota Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 OK ./transset zadziałało! Odpaliłem najpiew xcompmgr i .... zamulanie, znikanie, itp ale transset działa :] Co może być nie tak z xcompmgr? glxgears kilka tysięcy fps przed, po dodaniu dopisek do /etc/X11/xorg.conf 500fps max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Heh, prawdę mówiąc na to nic poradzić nie można (jeśli odpowiednie configi wyedytowane są w sposób prawidłowy). Xcompmgr jest nieco archaiczną aplikacją (podobnie zresztą transset) stąd często nawet przy dobrym sprzęcie i poprawnie skonfigurowanym systemie zupełnie świruje. Niestety wciąż nie doczekaliśmy się następcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2006 Czy jest jeszcze gdzieś do pobrania xcompmgr ? Bo strony podanej w haxite.org już nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 Czy jest jeszcze gdzieś do pobrania xcompmgr ? Bo strony podanej w haxite.org już nie ma :/ TrAvIkK o ilę się nie myle to opcja szukaj działa cofnij się do strony 6 tego tematu... tam są linki.. Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 Przecież pisałem, że nie działają... http://baghira.sourceforge.net/xcompmgr.htm Zobacz sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 http://www.safe-gun-safes.com/xcompmgr-2.02.tar.bz2 http://www.safe-gun-safes.com/transset.zip Widzę że kłania się czytanie ze zrozumieniem... tylko uważaj z tym transsetem bo to jak napisał Sorror: runtime transset możesz poszukać go gdzieś indziej, skorzystać z transset-df, bądź poprosić ładnie Sorrora aby wrzucił go na jakiś serwerek... następnym razem czytaj uważniej EDIT: tak btw właśnie piszę z przeźroczystego Firefoksa... skorzystałem z xcompmgr i z transset-df... moja grafa to stary dobry GeForce2 MX 400, a stery do niego mam z livny (kmod-nvidia), i wszystko śmiga jak należy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 no to dzięki %-) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
001 Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 czy ktos mial kiedys cos takiego?? +++ Wystarczy ze wlacze opcje przezroczystosc/cienie nawet nie musze wlaczac cieniowania czy przezroczystosci wystarczy ze glowna opcja jest wlaczona i dosc czesto nowe okna otwieraja sie wlasnie tak ja ff na zalaczonym obrazku nie zdarza sie to w 100% przypadkow ale bardzo czesto wystarczy kliknac w inne okienko lub przesumac to ktore sie nie pojawilo i zostanie poprawnie odrysowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Yup, potwierdzam. Dzieje się dokładnie tak jak piszesz. (FC5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
001 Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 mialem tez ten problem na fc4 wiec to nie jest on nowy ktos zna moze rozwiazanie?? bo efekt cieniowania i przezroczystosci chodzi mi plynnie ale przez ten bug nie da sie z niego korzystac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 HELLo http://illawarra.org/linux/ Zainstaluj compiza wg tego opisu, przełącz komendą: sam-switch xgl mnie pod gnome śmiga. Przeżroczystośc uzyskasz najeżdżając myszką na okno, trzymając alt (lub control) i suwając scrollem. W bonusie dostaniesz mnóstwo nnych efektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi