!Ci Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Jak mozna przeczytac na linux.pl wydane zostalo KDE w wersji 3.5. Ciekawy jestem po jakim czasie powinny sie ukazac pakiety w repozytorium??? Ile mniej wiecej jest zwloki?? BTW. Myslicie od razu na zmianie na nowa wersje czy zostajecie przy swoim?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojent Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Zostane przy swoim. Gnome 2,1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 jeśli się tylko pokaże w repozytoriach to od razu zaktualizuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klemenes Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Z tego co czytałem do dodano Superkarambę do najnowszego KDE 3.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Jak tylko sie pojawi to zaktualizuje. BTW. Firefox 1.5 tez mógłby się pojawić w repo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Witam Spróbujcie zainstalować z konstrukta jest tutaj, u mnie idzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 BTW. Firefox 1.5 tez mógłby się pojawić w repo.. pojawi się tak jak nowe KDE za kilka dni ponieważ trzeba chwile odczekać zanim ktoś to spaczkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Ja jak doszlifuję fulxa i całego pingwinka, to się chyba skuszę na kompilację, zobaczę jak to u innych działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 Tez wlasnie czekam zeby sobie zaktualizowac. Z tego co czytałem do dodano Superkarambę do najnowszego KDE 3.5 Tak dokladnie, na stronach kde mozna znalezc czym sie charakteryzuje nowa wersja. BTW. Firefox 1.5 tez mógłby się pojawić w repo... Heh juz zdarzylem sprawdzic jak wyglada. Niestety mam go ale nie z paczki. na pewno tez bedzie aktualizacja. Odnosze wrazenie ze pracuje wydajniej... Spróbujcie zainstalować z konstrukta jest tutaj, u mnie idzie OK. Probowalem instalowac jeszcze wersje RC1, z kompilacja wszystko poszlo ok, problemem bylo uruchomienie wykrzaczal sie podczas startu... A stabilnej wersji nie chce instaowac w ten sposob. Lepiej zaczekac na paczki bedzie mniejszy smietnik na dysku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 jeśli się tylko pokaże w repozytoriach to od razu zaktualizuje Paczki są na kde-redhat-unstable. Można je ze spokojem zainstalować, działają bezbłędnie, dostępna jest wersja 3.5.0-1.1 Dodajcie sobie do yuma poniższe repozyturium, a zainstalujecie bez problemu: [kde-redhat-unstable] name=KDE-Redhat Unstable: Fedora-Specific mirrorlist=http://apt.kde-redhat.org/apt/kde-redhat/fedora/$releasever/$basearch/unstable/mirrors gpgcheck=1 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/kde-redhat.RPM-GPG-KEY enabled=1 Ładniej wygląda i szybciej działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Sorki chłopaki, ale KDE 3.5 w FC4 oficjalnie nie będzie. Taka jest już polityka Fedory, nie ma aktualizacji "dużych" numerków. Tak więc z x.x.1 na x.x.2 nie ma problemu, ale x.1 raczej nie przejdzie. :/ Są jednak robione wyjątki, np. jest pewna szansa co do Firefoksa, choć mogą być problemy z cairo (a raczej jego braku w czwórce)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Sorki chłopaki, ale KDE 3.5 w FC4 oficjalnie nie będzie. Taka jest już polityka Fedory, nie ma aktualizacji "dużych" numerków. Tak więc z x.x.1 na x.x.2 nie ma problemu, ale x.1 raczej nie przejdzie. :/ Są jednak robione wyjątki, np. jest pewna szansa co do Firefoksa, choć mogą być problemy z cairo (a raczej jego braku w czwórce)... Hmmm no to chyba faktycznie pobawie sie ta wersja z repo unstable... Z firefoxem juz nie ma takie problemu duzo latwiej zaktualizowac, ale KDE zeby nie nasmiecic to fajnie by bylo z paczuszki miec wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 [...] ale KDE zeby nie nasmiecic to fajnie by bylo z paczuszki miec wszystko To może źródła KDE 3.5 + checkinstall? Pytanie tylko, jak szybki masz komputer Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 To może źródła KDE 3.5 + checkinstall? Pytanie tylko, jak szybki masz komputer No to odczekanie z kompilacja nie jest problemem. Komp w ciagu dnia chodzi dosyc dlugo wiec w tym problemu nie ma. No mysle ze jeszcze nad konstruct oraz najbardziej nad tym paczkami z repo unstable jak pisalem wczesniej. Pewnie to bedzie wersja RC1 ale chyba nie za wiele tam bylo bledow(albo wcale) skoro tak szybko wyszla wersja stabilna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 (edytowane) [kde-redhat-unstable] name=KDE-Redhat Unstable: Fedora-Specific mirrorlist=http://apt.kde-redhat.org/apt/kde-redhat/fedora/$releasever/$basearch/unstable/mirrors gpgcheck=1 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/kde-redhat.RPM-GPG-KEY enabled=1 stworzylem taki plik w /etc/yum.repos.d cz. zapodalem yum update (mam kde 3.4)... i nic nie znajduje! ?? ktos wie o co chodzi? !!!!!!! Moja glipota, nie dopisalem literki o w repo !!!!!! sciąga sie... Edytowane Grudzień 2, 2005 przez lysyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi