adam_993 Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 Odczuwacie różnicę w F12? Chodzi mi o szybkość, responsywność (ale termin ho ho ho). Nie ten dział, ale właśnie zastanawiam się zainstalować F12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 Ano, zdecydowanie nie ten dział, więc przeniosłem. Osobiście różnicy nie odczuwam, ale na razie F12 mam zainstalowaną obok F11 jako "wersję rozwojową", więc za dużo nie korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 W tytule masz błąd, bo już f11 była zoptymalizowana pod architekturę i586, a f12 zoptymalizowali pod i686 (w końcu). Jednak w tym przypadku nie oczekiwałbym zauważalnego wzrostu prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Listopad 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 Wybaczcie moją niewiedzę. A są jakieś krytyczne bugi w Fedorze? Pachnie jeszcze rawhide? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 Różnica nie jest duża, i386/i586/i686 to nie są wszystkie możliwości kompilatora. Ale tu byś musiał spytać użytkowników Gentoo, bo lubują się w "podkręcaniu" binarek idealnie pod swój sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 za to moim zdaniem roznica jest w srednia, ale zdecydowanie w strone pogorszenia. na ASUSie eeepc system chodzi wyrazniej wolniej. co wiecej, ten caly abrt zglosil juz 4 bledy kernela, packagekita i selinuksa. generalnie, zaluje przesiadki. gdybym wiedzial, to bym poczekal przynajmniej z miesiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 [...] ten caly abrt zglosil juz 4 bledy kernela, packagekita i selinuksa.Wyłącz. Pamiętam, że poprzednik (kerneloops) też siał mi błędami na początku F11. [...] to bym poczekal przynajmniej z miesiac.To jest postępowanie standardowe. Ja na nową wersję nie przechodzę wcześniej niż 1-2 miesiące po premierze U mnie na razie F12 "wygrzewa" się jako drugi system obok roboczej F11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2009 Wyłącz. Pamiętam, że poprzednik (kerneloops) też siał mi błędami na początku F11. tak nie do konca chce to robic. staram sie byc aktywny na bugzilli wiec wole jesli cos tam wysyla. chodzilo mi raczej o to, ze COS sie dzieje w tym systemie nadal. To jest postępowanie standardowe. Ja na nową wersję nie przechodzę wcześniej niż 1-2 miesiące po premierze U mnie na razie F12 "wygrzewa" się jako drugi system obok roboczej F11 no ja mam niestety problem z tym, ze nie potrafie wytrzymac jak wychodzi nowa Fedora... teraz na 2 kompach postawilem openSUSE 11.2 i nie wiem jak dam rade te 9 miesiecy pracowac bez reinstalacji, konfiguracji, psucia, naprawiania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 [...]nie wiem jak dam rade te 9 miesiecy pracowac bez reinstalacji, konfiguracji, psucia, naprawiania... Eeee, to przestań narzekać. Jak się coś sypie, to trzeba wysyłać do naprawy. Kłopot tylko taki, że znaczna część tych błędów to jakieś drobne potknięcia, które na bugzilli dostaną tak niski priorytet, że nigdy nie zostaną poprawione O ile nie zostaną od razu zamknięte. Mnie by interesowało jak w tym przypadku skonfigurować abrt (czy jest w ogóle taka możliwość?), żeby wystawiał tylko błędy poważne a nie każdy błąd firefoksa, czy np. digikama, który jest w repozytoriach chociaż aktualne wydanie to beta 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 tia, tylko ze kerneloopsy sa w wiekszosci przypadkow zwiazane z nowym kernelem, a nie bezposrednio wina calego systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi