grs_84pl Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Wielkie dzięki dobry czlowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Zadam jedno pytanko... nie zabijajcie . Dla Metacity jest fajny skin Compiz Express. Wiem jak go zainstalować, ale jak użyć? Gdzie się zmienia konfigurację tego menagera okien, i jak go pozostawić na stałe? Strasznie lubię takie dekoracje okien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Mój pulpit po ponad dwóch tygodniach od instalacji Fedory: Skromnie, bez wodotrysków, ale ładnie wygląda i funkcjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 Śliczne masz ikonki . Co to za zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beavis Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 A którą wersje GNOME'a masz w swojej Fedorce? Pytam, bo jak kiedys jechałem na Mandrake'u 10 to w tamtym starszym GNOME'em nie mogłem uzyskać takiego efektu (tzn. menu "Aplikacje Miejsca Opercje" było nieprzeźroczyste). W GNOME 2.10 po prostu klikasz prawym przyciskiem myszy na panlu, w konfiguracji wybierasz tło przeźroczyste i śmiga Jak klikam na menu Aplikacje Miejsca System to nie pojawia mi się opcją właściowści i nie moge wybrać przezroczystego tła (mam jedynie modyfikuj Menu - które nic nie zmienia) Podobnie chciałbym ustawić przezroczystość dla obszarów roboczych - i też niestety nie wiem jak Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2007 Jak klikam na menu Aplikacje Miejsca System to nie pojawia mi się opcją właściowści i nie moge wybrać przezroczystego tła (mam jedynie modyfikuj Menu - które nic nie zmienia)Chodzi o przeźroczystość panelu? Po prostu klikasz w puste miejsce na panelu, prawym przyciskiem myszki i wybierasz właściwości, następnie zakładka Tło, Jednolity kolor i tam możesz ustawić przeźroczystość. Jeżeli chodzi o przeźroczystość obszarów roboczych to do tego konieczne jest odpalenie compiza, czyli efektów pulpitu (desktop-effects), później na klikasz na dowolnym pasku ppm i wybierasz Appearance, Opacity. Sam z tego nie korzystam, dlatego mogłem coś pokręcić, w berylu pewnie ta opcja jest bardziej rozbudowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beavis Napisano Maj 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2007 Chodzi o przeźroczystość panelu? Po prostu klikasz w puste miejsce na panelu, prawym przyciskiem myszki i wybierasz właściwości, następnie zakładka Tło, Jednolity kolor i tam możesz ustawić przeźroczystość. Jeżeli chodzi o przeźroczystość obszarów roboczych to do tego konieczne jest odpalenie compiza, czyli efektów pulpitu (desktop-effects), później na klikasz na dowolnym pasku ppm i wybierasz Appearance, Opacity. Sam z tego nie korzystam, dlatego mogłem coś pokręcić, w berylu pewnie ta opcja jest bardziej rozbudowana. próbowałem to znaleźć ustawienie dla interesujacych mnie elementów w Berylu którego używam - jednak bez skutku moój pulpit i to co mnie obecnie męczy jest tu: a mój gnome to 2.16.3.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Czerwiec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2007 gentoo 2007.0, KDE 3.5.7, beryl 0.2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Sierpień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2007 beavis a skad masz taka fajna tapetke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2007 moj skromny pulpit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Sierpień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2007 beavis a skad masz taka fajna tapetke smile.gif właśnie tapetka super tylko skąd ją ........ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Sierpień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2007 Witam, Jak większość fajnych tapetek można znaleść na DeviantArt tylko czeba mieć odrobine Cierpliwości ale znaleść tą najfajniejszą dla siebie N ale przecież linuksowcom cierpliwości nie brak pz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuX Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Moja Fedorka 7 F7&compiz-fusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2007 Powiedzcie mi jak zrobic to co sporo ludzi ma na pulpicie, zuzycie procka i te wszystkie informacje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2007 Superkaramba, instalowane razem z Kde. Niektórzy mogą używać gdesklets o ile się nie mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi