trocha Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Szukałem na forum, ale ostatni temat o mniej więcej takiej tematyce był ponad rok temu, więc pozwoliłem sobie napisać nowy. Czy istnieje (jeżeli tak, to jak się nazywa) program do oglądania telewizji internetowej - coś w stylu windowsowego etunera, albo nawet shoutcastTV (czy jak to tam się pisało) w Winampie. Szukałem trochę na google, ale wszystko co znalazłem było do windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Czy istnieje (jeżeli tak, to jak się nazywa) program do oglądania telewizji internetowejZacząłbym od mplayera. Jak nie, to VLC albo zainstaluj RealPlayera (są .rpm do ściągnięcia ze strony producenta). Ale wydaje mi się, że jak poprawnie zainstalujesz mplayera ze wszystkimi paczkami kodeków, to spokojnie ruszy. Rzuć jakąś linkę do konkretnego programu, to się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Chyba trochę się nie zrozumieliśmy. W etunerze, a nawet w winampie była lista stacji i się samemu wybierało, nie było trzeba wklejać żadnych adresów. Jednak jeżeli nic takiego si ę nie znajdzie to poszukam linków do jakichś ciekawych telewizji i spróbuję twój sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Moze sprobuj Democracy Player, sa dostepne paczki pod FC: http://www.getdemocracy.com/downloads/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Z chęcią bym s\próbował, ale nie mogę spełnić wszystkich zależności. To potrzebuje firefox 1.5.0.8, a ja mam 2.0.0.3. Dziwne, bo zawsze myślałem, że jak się ma wyższą wersję to jest ok. Co mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Ja nie tak dawno odpaliłem sopcasta http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?p=151...c9d6e36e56e6ea6 , chyba TVantsa i PPstream. Do dwóch ostatnich musisz sam poszukać linków, bo miałem nieoczekiwaną awarię systemu i jak na razie nie miałem ochoty zabrać się za ponowne uruchamianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 To potrzebuje firefox 1.5.0.8, a ja mam 2.0.0.3. Dziwne, bo zawsze myślałem, że jak się ma wyższą wersję to jest ok. Co mam z tym zrobić?Zejdź niżej z wersją w systemie (czyli zainstaluj wersję oficjalną a nie devel), a 2.0.0.3 zainstaluj lokalnie na użytkowniku z paczki .tar.gz ze strony FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 (czyli zainstaluj wersję oficjalną a nie devel) A co jest nieoficjalnego w devel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 A co jest nieoficjalnego w devel? Właśnie "devel" Jak widać są pewne problemy. Gdyby było pięknie, to by było w extras jak sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Z chęcią bym s\próbował, ale nie mogę spełnić wszystkich zależności. To potrzebuje firefox 1.5.0.8, a ja mam 2.0.0.3. Dziwne, bo zawsze myślałem, że jak się ma wyższą wersję to jest ok. Co mam z tym zrobić?Spróbuj może zainstalować z parametrem --nodeps. U mnie niestety nie uruchamia się, ale problemy są raczej związane z pythonem. Wymagana wersja to 2.4, ja mam 2.5. EDIT. Użyj --nodeps wtedy gdy zostanie w zależnościach sam ff, bo bez innych pakietów to na pewno nie zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Właśnie "devel" Jak widać są pewne problemy. Gdyby było pięknie, to by było w extras jak sądzę Oj chyba coś Ci się pomerdało Repozytorium devel to repozytorium pod powstającą kolejną wersję Fedory (w naszym wypadku F7). Paczki muszą spełniać te same kryteria co w repozytorium extras dla przykładowo FC-6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Oj chyba coś Ci się pomerdało Nie będę się upierał, ale wytłumacz mi dlaczego w takim razie FF 2.0 od długiego czasu jest w fedora-development (fedora-extras-development?) a nie "normalnie" w extras? Wg mnie repo development to nie tylko repozytorium nowszej wersji Fedory, ale również (przede wszystkim?) repozytorium z paczkami będącymi w fazie dopracowania zgodności z aktualnym systemem Tak czy inaczej są jakieś powody, dla których FF 2.0 jest niedostępne w standardowych repo dla FC6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Tak czy inaczej są jakieś powody, dla których FF 2.0 jest niedostępne w standardowych repo dla FC6. Bo się nie zmieścił w czasie przed zamrożeniem wydania FC 6 ot co ;-) a potem to tylko marudzenie developerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Nie będę się upierał, ale wytłumacz mi dlaczego w takim razie FF 2.0 od długiego czasu jest w fedora-development (fedora-extras-development?) a nie "normalnie" w extras? Proszę bardzo: https://www.redhat.com/archives/fedora-deve...r/msg00624.html Wg mnie repo development to nie tylko repozytorium nowszej wersji Fedory, ale również (przede wszystkim?) repozytorium z paczkami będącymi w fazie dopracowania zgodności z aktualnym systemem Development to tylko repozytorium nowszej wersji Fedory. Pewnego dnia zgodnie z harmonogramem wydań wszystkie paczki devel dostaną tag fc7 i staną się paczkami nowej Fedory Często może się zdarzyć, że paczki z najnowszego wydania Fedory są równie niestabilne jak te z devel a to czy tak będzie czy nie to już zależy od samego paczkera i czy on umieszcza paczki równocześnie w devel i w wydaniach czy nie. Bo to już zależy wyłącznie od niego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Pewnego dnia zgodnie z harmonogramem wydań wszystkie paczki devel dostaną tag fc7 i staną się paczkami nowej Fedory Dla ścisłości: one już mają tag fc7 ^^" Hmmm...czy nie zeszliśmy zbytnio z tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi