matlas Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 Automontowanie dysków twardych na pulpicie i w Komputer (GNOME) niezależne od wpisów w fstab. Znalazlem rozwiazanie: http://matlas.obsysa.net/2007/12/05/ikony-...ome-i-fedora-8/ . Moze komus sie tez to przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 A jak .../10osvendor/99-redhat-storage-policy-fixed-drives.fdi się zachowa przy upgradzie HAL-a? nie zwykłem grzebać w gałęzi osvendor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 znam szybszy sposób wpisujemy w terminalu gconftool-2 --get /apps/nautilus/desktop/volumes_visible i jeśli będzie true to wpisujemy gconftool-2 --set /apps/nautilus/desktop/volumes_visible --type bool false kiedyś to pisałem w poście o zmianie nazw urządzeń, odpowiadałem na pytanie, ale temat został przyklejony i prawie wszystkie wpisy wykasowane:) [edit] ojj nie doczytałem o tym pendrivie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 FC4B no wlasnie twoj sposob powoduje nie pokazywanie wszystkiego na pulpicie (cdrom, pendrive) a moj tylko twardych dyskow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Grudzień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 Ciesze się że się przydałem Pozdrawiam Rasp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Niestety sposob dla Fedory 8, nie dziala juz w Fedorze 9. KTos ma jakis pomysl na krycie tych ikon? Bo to naprawde wkurzajace jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Czerwiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2008 Niestety sposob dla Fedory 8, nie dziala juz w Fedorze 9. KTos ma jakis pomysl na krycie tych ikon? Bo to naprawde wkurzajace jest ...U mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2008 Ale jak mam dyski zamontowane w /home/uzytkownik to tym sposobem dyski nie chca sie ukryc. Nie znalazlem na to do tej pory rozwiazania :(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2008 A o jakim sposobie mówicie, bo mnie też denerwją te nachodzące na siebie ikonki dysków na pulpicie, a mam problemy z wejście na bloga matlasa . Btw. nie mógłbyś montować partycji stadardowo w /media a w /home/user potworzyć sobie tylko dowiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 Sposobem na ukrycie ikon jest montowanie dysków on demand czyli wtedy kiedy są potrzebne i tylko te które są potrzebne. "polkit-gnome-authorization" i tak dalej. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...mp;#entry108127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi