jewka Napisano Marzec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 Kolejny tydzień minął i nie udało mi się uporać z problemem... Podjęłam męską (?) decyzję - nie będę się już szarpać. Łatwiej było mi przemeblować mieszkanie niż zainstalować kartę wifi Będę korzystała z kabla, a jak tylko pojawią się linuksowe stery, to uruchomię bezprzewodowy net. Dziękuję wszystkim Wam za pomoc i cierpliwość Proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam serdecznie ewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Marzec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 Witaj! Może trochę za wcześnie zrezygnowałaś? Przede wszystkim zainstaluj poprawnie firmware do tej karty. Nie czytałem poradników, bo nie mam czasu ale spróbowałem u siebie użyć b43-fwcutter i to polecenie ma postać: b43-fwcutter [OPTION] [DRIVER] - patrz manual:) W związku z tym powinnaś podać: #b43-fwcutter -w /lib/firmware/ /home/..../wl_apsta_mimo.o Gdzie /home/.../wl_apsta_mimo.o oznacza pełną ścieżkę do pliku wl_apsta_mimo.o wskazująca jego miejsce po rozpakowaniu archiwum. Potem sprawdź czy sie poprawnie "wyciągnęło" tzn. czy pojawił się dodatkowy katalog z zawartością w /lib/firmware/ i dopiero działaj dalej. Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 jewka, może spróbuj jeszcze raz od nowa zrobić jak to opisane jest tutaj: http://forums.fedoraforum.org/showthread.p...1560#post897130 A i jeszcze jedna sprawa - po wpisaniu komendy route add default... co Ci wyświetla samo route ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Marzec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 Hmmm, a tak odnośnie tematu, ale trochę pobocznie Może podłącz laptopa pod Ethernet (musisz mieć złącze !) zrób upgrade jak mówią, (yum install) a nie biegaj z plikami ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi