Hazok Napisano Luty 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 Problem dotyczy przejścia z trybu tekstowego do graficznego. Loguje sie do systemu (Linux) i po wpisaniu startx obraz robi sie cały czarny i pokazuje sie okieno w którym pisze: Attention Out of range H: 1 KHZ V: 102.6 Hz I nic dalej sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 wklej swojego /etc/X11/xorg.conf, wygląda na to że masz tam zwalone coś z ustawieniem częstotliwości odświeżania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Luty 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 powodem jest xorg dokładniej ustawienie częstotliwości odświeżania poszukaj postów w progblemach sprzętowych było dużo tego rodzaju postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 mam tam wpisać tę linijkę etc/...itd??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 Masz wpisać cat /etc/X11/xorg.conf wielkość liter ważna. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 wpisałem to i wyświetliło sie takie coś: cat: etc/x11/xorg.conf: No such file or directory PS. Aha, jego dystrybucja to Slackware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 jejku żeby już nawet nie umieć wkleić tego co jest wyraźnie napisane... Ścieżka to /etc/X11/xorg.conf a nie etc/X11/xorg.conf, z takim samym skutkiem byś mógł napisać etcX11xorgconf czyli reasumując cat /etc/X11/xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 ehhh... wielkość liter ważna. Widzę, ze zabrakło slasha ( /etc... a nie etc...) i powinno być X11 a nie x11. No i przenoszę do innych dystrybucji skoro to slack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 wpisałem to cat /etc/X11/xorg.conf zaczeło się coś dziać ale po wpisaniu startx dalej nie działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 jak na moj gust to powinno ci wyswietlic plik konfiguracyjny xorg`a i w nim powinienes zmienic czestotliwosci odswiezania monitora lub nawet je dopisac... Moja czesc xorg`a dotyczaca monitora wyglada tak: Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Unknown" HorizSync 31.0 - 80.0 VertRefresh 56.0 - 75.0 Option "DPMS" EndSection HorizSync VertRefresh - wartosci dla mojego monitora, swoje znajdziesz na stronie producenta... Jeszcze raz napisze ze takich postow jest tu mnostwo! Wystarczy poszukac co zreszta tez pisalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 miało mi sie wyświetlić tylko to co napisałeś(?), bo mi się wyświetliło w cholerę więcej tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 Powinno pokazać więcej Wklej to co Ci pokazuje tutaj na forum (w znacznikach codebox) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 tylko że tego jest strasznie dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 tylko że tego jest strasznie dużo. Napisz może do mnie na gg: 5858135Arghhh... http://rtfm.killfile.pl/#niepriv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazok Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 tego jest tyle, że nie jestem w stanie Ci tego tu przepisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi