kudlaty79 Napisano Wrzesień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2008 WITAM Zainstalowalem Fedore 9 i niestety zapomnialem o waznym pakiecie. Niestety jak uruchomilem Dodaj/Usun aplikacje pojawia sie blad: "Cannot retrieve repository metadata........" itd (mysle ze znany). Wiem juz ze to klopot z repozytoriami i aktualizacja przez siec (ktorej nie mam na kompie gdzie jest Fedora). ZATEM: JAK USTAWIC FEDORE ZEBY AKTUALIZOWAC JA Z DVD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2008 ZATEM: JAK USTAWIC FEDORE ZEBY AKTUALIZOWAC JA Z DVD?Po pierwsze nie krzycz Zaktualizować z płyty? ;D Tam już bardziej aktualnie nie będzie. Rozumiem, że chodzi Ci o doinstalowanie tego brakującego pakietu? Zamontuj płytę instalacyjną i odszukaj na niej właściwy pakiet. Potem yum localinstall. Jak się słusznie domyśliłeś problem jest znany, więc może na przyszłość zamiast zakładać nowe wątki i wrzeszczeć wystarczyłoby po prostu przeszukać forum? Jak to zrobić najłatwiej? Przeczytaj moją sygnaturkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty79 Napisano Wrzesień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 OK dzieki A jak na ustawic yuma zeby przynajmniej na razie tylko plyte czytal i nie szukal po necie i wyswietlal ten bezsensowny blad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Przecież WalDo już Ci powiedział, yum localinstall, bo chyba nie chcesz tworzyć repo z dvd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 bo chyba nie chcesz tworzyć repo z dvd Nawet jeśli tak, to nadal polecam skorzystanie z narzędzi z mojej sygnaturki. Temat był parę razy poruszany. Ja sam kiedyś komuś opisaywałem jak sobie lokalne repo można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Właściwie to w F9 mamy już przygotowane repozytorium Fedora-install-media.repo . Może warto na chwilę sobie takie repo włączyć, a standardowe wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi