SeeM Napisano Luty 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2009 jest laptop z bardzo słabym LCD i grafiką Intela; kolory są nieco przekłamane i chciałbym w Gnomie móc poustawiać kolory, ale nie wiem czym to zrobić; w Xfce jest taka możliwość - są suwaczki dla każdego koloru składowego i można je poprawić; umiem to zrobić w xorg.confie, ale Xsy dobrze działają bez niego i nie chciałbym robić sobie potencjalnego problemu przy podłączaniu monitora / rzutnika wiem, że ideału z tego nie będzie, ale chociaż odrobinę lepiej by się przydało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2009 Z gammą radzę sobie z konsoli poleceniem xgamma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2009 a no bo widzisz, nie dopisałem; xgamma znam i działa, ale miałem nadzieję na coś klikalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2009 Jest chyba Gnomowy applet do xgammy, kiedyś coś takiego używałem na wypalonym kineskopie IMO najwygodniej stworzyć jakiś skrypt i z głowy. W sumie to piszę, bo chciałem się zapytać przy jakich wartościach RGB uzyskujesz zadowalający efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi