Krauze Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Stabilność średnia, a w dodatku nie jestem zadowolony - lekko powiedziane - z zarządzania zarchiwizowanymi plikami. Rozpakowanie wieloczęściowego archiwum często jest wydarzeniem. Midnight Commander radzi sobie jako jedyny z tą czynnością, tylko jest bezradny gdy archiwum jest zabezpieczone hasłem. Wtedy trzeba liczyć na szczęście, unrar e z terminala jest loterią. Nie wiem jak Wy ale ja czekam na następną Fedore. Nie mam zamiaru zmieniać systemu, pomimo niedogodności ma w sobie to coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::DAN::.. Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 ....pomimo niedogodności ma w sobie to coś. Tak ma to "coś" co powoduje, żeby korzystać z tej dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 unrar e z terminala jest loteriąHm.. Mi nigdy się nie zaciął, archiwa *.r??, *.part* *.00? (to chyba od ace) rozpakowuje bez problemu. Plików zabezpieczonych hasłem dawno nie rozpakowywałem, to się nie wypowiadam. Może spróbuj peazip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Rozpakowanie wieloczęściowego archiwum często jest wydarzeniem. Midnight Commander radzi sobie jako jedyny z tą czynnością, tylko jest bezradny gdy archiwum jest zabezpieczone hasłem.A file-roller? Często ściągam pliki podzielone i zabezpieczone hasłem i file-roller nigdy nie zawodzi. Co innego kiedy uszkodzona jest jedna z części wtedy program najczęściej kończy działanie bez żadnego komunikatu błędu, to jest dziwne... Ale zawsze można sobie ściągnąć ze stronki http://www.rarlab.com/download.htm rara pod linuksa (niby trial, który u mnie siedzi na dysku już kilka lat) i w nim pokaże błąd jeśli plik jest uszkodzony. Hasła też obsłuży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Do tego Xarchiver oraz tenże unrar wskazany jako jeden z archiwizerów w Krusaderze. Rozpakowuje się bez problemów wszystko (nie tylko RARy) w tym archiwa wieloczęściowe również te zabezpieczone hasłem. @Krauze dla ścisłości: mam zwykły unrar z repozytoriów w wersji "UNRAR 3.71 beta 1 freeware". [EDIT] Fakt że miałem problem z archiwami spakowanymi najnowszym WinRAR, ale to było już jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krauze Napisano Marzec 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 Dobrze rarlinux zainstalowałem już jakiś czas temu, tylko nie było powodów używać nie działającego programu. Dlaczego nie dziala? Otóż sam chciałbym wiedzieć dlaczego nie mogę w pełni pobrać żadnego archiwum. Czasem - bardzo sporadycznie - ta sztuka się udaje. Nie rozumiem tego wcale. Zupełnie jak gdyby pliki nie były dokładnie pobierane. [kkrzysiekk@kkrzysiekk-pc usd_downloads]$ rar e YUGDE-SLOOFFOGNIK.rar RAR 3.80 Copyright ? 1993-2008 Alexander Roshal 16 Sep 2008 Shareware version Type RAR -? for help Extracting from YUGDE-SLOOFFOGNIK.rar Apoya a tu artista. Si te gusta lo que descargaste. Compra el Cd original en tu discotienda mas cercana --------------------------------- http://fan-from-hell.blogspot.com http://eljardindelastinieblas.blogspot.com http://heavymetalerrol-descargas.blogspot.com http://ba-kmetal.blogspot.com Extracting 01. King of fools.mp3 16% YUGDE-SLOOFFOGNIK/Edguy - King of fools [ep]/01. King of fools.mp3 - CRC failed Unexpected end of archive Total errors: 2 Mój problem wynika pewnie z faktu, iż nie zainstalowałem od razu oficjalnie wydanej Fedory 10. Zainstalowałem Fedora 10 Preview (chyba 2). Później upgadowałem do pełnej wersji. Zainstalowałem Krusadera - fajnie - tylko problem wynika raczej z błędów już podczas pobierania. Sama próba rozpakowywania przebiega w pełnej zależności od pobrania przecież. [kkrzysiekk@kkrzysiekk-pc usd_downloads]$ tar zxf lacuna_coil-manifesto_of-lyriel_of_macabria.tar.gz tar: Przeskoczenie do następnego nagłówka gzip: stdin: unexpected end of file tar: Child returned status 1 tar: Zakończenie z błędem z powodu uprzednich błędów Może to bez znaczenia ale plik został pobrany przez Wine, za pomocą programu USDowloader.exe Edit: Tak z ciekawości, Krusader to program w domyśle dla KDE. Czy istnieje możliwość dopasowania go więcej do realiów Gnome? Zmiana wierszów poleceń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 Jak masz komunikaty w stylu CRC failed to żaden paker nie pomoże, może faktycznie spróbuj pobrać to normalnie pod Linuksem a nie za pomocą wine. Krusader to program w domyśle dla KDE, Czy istnieje możliwość dopasowania go więcej do realiów Gnome? Zmiana wierszów poleceń Krusader normalnie działa w Gnome. Zmian wierszów poleceń - dokładnie o co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krauze Napisano Marzec 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 Działa to ja wiem:) Mam tutaj na myśli np polecenia w stylu otwórz terminal, otwórz edytor itp... KDE używa do tego innych programów. Chociaż jest takie okienko w opcjach Krusadera, zależności. Niektóre polecenia są jednak w domyśle dla KDE, jak można zmienić wykonywalne programy na te z Gnome. np. Otwórz w edytorze tekstu, u mnie Kate nie znajdzie i wyskoczy błąd. Pytam czy jest możliwość zmiany na gedit. W okienku konfiguracja>zależności jest parę opcji jednak nie wszystkie. Chociaż mówiąc prawdę do zwykłego zarządzania plikami powinno mi to w zupełności wystarczyć. A do takich celów Krusader był napisany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 np polecenia w stylu otwórz terminal, otwórz edytor itp... KDE używa do tego innych programów.Możesz w konfiguracji ustawić dowolny terminal oraz edytor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2009 [kkrzysiekk@kkrzysiekk-pc usd_downloads]$ rar e YUGDE-SLOOFFOGNIK.rar Extracting 01. King of fools.mp3 16% YUGDE-SLOOFFOGNIK/Edguy - King of fools [ep]/01. King of fools.mp3 - CRC failed Unexpected end of archive Total errors: 2 imho komunikat błędu wyraźnie sugeruje 2 możliwości: 1. Uszkodzony plik (podczas ściągania zapewne) 2. Archiwum z hasłem. Jeśli 1. - trzeba plik pobrać jeszcze raz, jeśli 2. to rozpakować musisz to z opcją p (jak Password), lub użyć "unrar x plik.rar" - sam zapyta o hasło Drugi plik z resztą też wygląda na uszkodzony/źle pobrany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krauze Napisano Kwiecień 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2009 Odnośnie stabilności Fedory: Po usunięciu Macromedia Flash Plugin system się jeszcze nie zawiesił. Tydzień jeszcze wprawdzie nie minął, ale parę dni nie przerwanego użytkowania na pewno. Tylko pytanie dlaczego? I czy błąd Flasha był zgłaszany w Macromedia (rozumiem, że to ich wina)? O rar - na zakończenie Teraz to dostrzegam, problem tkwił w błędnym ściąganiu plików przez USD. Parę razy pobrałem co prawda plik przez przeglądarkę, jednak to nie doprowadziło mnie do odpowiedzi. Teraz do pobierania plików używam jDownloader. Prędkość co prawda mniejsza, mniej obsługiwanych serwerów. I nie ma rozpoznawania kodów, które miałem na moje wersji USD. Pliki jednak pobierane są poprawnie, a następnie rozpakowywane. Edit: jDownloader potrafi sam rozpakowywać, w tym zabezpieczone hasłem pliki. Drobna uwaga: Program wymaga javy ale na stronie producenta jest też wersją w postaci skryptu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2009 Mi tak wszystko działa ok. A wieloczęściowe archiwa rozpakowuje się przez rozpakowanie pliku part001.rar czyli np.: unzip e paczka.part001.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krauze Napisano Kwiecień 3, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2009 @Morsik No tak, tylko jeśli uszkodzona jest kolejna część archiwum to nie zrobisz za dużo. Przynajmniej nie gnomowym menadżerem archiwów, czy konsolą. W takiej sytuacji jedynie Midnight Commander, jeśli nie było zbytnio uszkodzone archiwum - i nie zabezpieczone hasłem. Ale u mnie to nie był problem rar'a tylko błędnego pobierania przez USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi