dzonas Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Witam, czy da sie zainstalowac KDE 3.x w Fedorze 11 przez podobne polecenie jak ma to miejsce kiedy instalujemy KDE 4.x?? Mam troche za zlaby sprzet na GNOME 2 / KDE 4 a trojka wystarcza mi w zupelnosci tylko ze nie wiem jak ja zainstalowac! Bardzo prosze o pomoc!! Dzieki z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Trochę nie na temat, ale jeśli chcesz po prostu "lżejszy" desktop, to może wystarczy Ci XFCE 4.6 lub wręcz LXDE. Ten ostatni siermiężny raczej, ale XFCE polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Kde 3 nie zainstalujesz na Fedorze 11. Skoro "trójka" chodziła płynnie to jesteś pewien, że Gnome będzie wolno działać ? Jeśli tak, to zainstaluj to co podał Waldo - Xfce (nawet fajnie wygląda z Mac4Lin, no ale to kwestia gustu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzonas Napisano Czerwiec 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Kde 3 nie zainstalujesz na Fedorze 11. Skoro "trójka" chodziła płynnie to jesteś pewien, że Gnome będzie wolno działać ? Jeśli tak, to zainstaluj to co podał Waldo - Xfce (nawet fajnie wygląda z Mac4Lin, no ale to kwestia gustu). skoro sie nie da to zainstaluje xfce choc slyszalem ze w porownaniu do gnome nie ma duzej roznicy w wydajmosci/responsywnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 [...]w porownaniu do gnome nie ma duzej roznicy w wydajmosci/responsywnosciNie robiłem specjalistycznych pomiarów, ale wg mnie działa znacznie szybciej. Chodzi mi oczywiście o np. czas ładowania się desktopa po zalogowaniu. Poza tym zajmuje mniej RAM choć faktem jest, że pod F11 z XFCE 4.6 ta różnica jest mniej wyraźna niż w poprzednich wersjach z XFCE 4.4. Dalej to wielkich różnic nie ma i być nie może bo XFCE na gtk się opiera. Ale ja i tak korzystam do tego z aplikacji Qt (Krusader, K3b), więc i tak mam "narzut" na wydajność. Ale spróbować warto. Najwyżej odinstalujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Mam troche za zlaby sprzet na GNOME 2 / KDE 4 sprecyzuj: ile RAM, jaki procek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzonas Napisano Czerwiec 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 sprecyzuj: ile RAM, jaki procek 2 GB RAM DDR, AMD 3200+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Hym... U mnie na stacjonarce Athlon 2400+, 512 MB DDR2 ram i grafice GF FX5200 KDE 4.x i Gnome chodzi bez problemow. Pozdrawiam, Esail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 2 GB RAM DDR, AMD 3200+ I kolejny d*** zawraca ze "słabym" sprzętem. Człowieku! Ogarnij się! Jak używasz na tym Visty to może to jest kiepskie, ale dla Linuksa i nawet KDE4 to jest wystarczająco. Jeśli jeszcze masz jakąs normalną grafike to git (od niej też zależy szybkość systemu - testowałem). Tak więc z tym co tu nam pokazujesz, zainstalujesz sobie wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 2 GB RAM DDR, AMD 3200+No to faktycznie słabo. Jak na Vistę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Pyclik Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 Heh, przedwczoraj stawiałem F11 z GNOME na swoim starym kompie z prockiem 700mhz i 320 mb RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2009 2 GB RAM DDR, AMD 3200+Wstydu nie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzonas Napisano Czerwiec 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2009 ok dzieki wszystkim (ze mnie opie******* pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViQiX Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 AMD 2300, 512 RAM, GeForce 5600 FX i nawet Compize-Fusion śmiga. U Ciebie nie powinno być z niczym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Compiz-Fusion smiga nawet na PIII 1266, 512MB, GF4 Ti4200 ... choc flash-e w FF potrafia go troche przymulic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi