@Sorror Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 Pytanko, komu z Was udało się doprowadzić do sytuacji, w której pliki w formacie mkv odtwarzane są płynnie i bez problemów na jakimkolwiek playerze? Męczę się z tym od dłuższej chwili i nic nie mogę poradzić, zwiększenie bufora pamięci w niczym nie pomaga. Najbliżej do poprawnego odtwarzania ma Kaffeine, ale tu również tnie sporo. Jakieś pomysły, rozwiązania? Dla średnio nowej nvidii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 Specjalnie do testów ściągnąłem jakiś fragment anime w formacie *.mkv W F11 na nVidia GeForce PCX 5750 ze sterownikami kmod-nvidia-173xx działa płynnie w mplayerze (dokładniej w smplayer). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 Nom ja ściągnąłem jakiś trailer filmu (1080p) i na vlc, smplayer i totemie płynnie. Lekko przycina na gecko-mediaplayer (na fullscreenie odpalałem). Grafika gf9650, ale jak widać po poście WalDo tu chyba nie o nią chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 W sumie zapomniałem dodać, a w tym właśnie rzecz, że chodzi tu o HD 720p 30fps. Sample o standardowej rozdzielczości odpalają się bez zarzutu tak jak u Was. Tylko HD sprawia kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 Jakiś link do mniej więcej legalnego filmu lub fragmentu? Tak przykładowo. Standardowe, legalne 15 sek. nagrania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 W sumie zapomniałem dodać, a w tym właśnie rzecz, że chodzi tu o HD 720p 30fps.Ja odpalałem trailer w 1080p i 24fps. Wydaje mi się, że te +6 klatek nie zrobi specjalnej różnicy. EDIT: Jaki masz model karty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 GeForce 7600 GS. Plik ma 1.3G więc nie ma za bardzo jak udostępnić na szybko. Może w jakiś sposób wykorzystać alternatywę dla libmatroska w postaci libmkv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2009 hmm to dziwne mam podobna grafike tyle ze GT i tego problemu nie ma. mozliwe ze to wina odtwarzacza czy cos. probowales kompilowac ze zrodel mplayera i wlaczyc akceleracje GPU dla full hd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2009 Rozwiązanie: przejść na Fedorę 11 A na poważnie, na starszych wersjach nie byłem w stanie ani skompilować mplayera z obsługą VDPAU, ani zrobić paczuszki. Pod F11 śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi