Skocz do zawartości

Problem Z Odtwarzaniem Niektórych Dvd

joorva

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy znacie jakieś ograniczenia dla odtwarzacza VLC albo bibliotek dekodujących DVD pod fedorą? Mam taki problem, że niektóre filmy, zwłaszcza te świeższe, nie chcą się odtwarzać. Nie jest to wina płyty lub napędu, bo ten sam zestaw działa ładnie pod windowsem. Jest na to jakieś lekarstwo, czy mam po prostu specyficzny incydent na kompie? Odtwarzacz przy wymuszaniu odtwarzania pisze że nie może zdekodować strumienia.

Jakie macie wersje bibliotek dekodujących? może po prostu przypadkiem się zagalopowałem i ściągnąłem jakąś rozwojówkę...?

A właściwie czy libdvdcss od ATrpms różni się czymkolwiek z tym od Livny?
W sumie być może należałoby brać paczki z Livny - obiecują zgodność z RPM Fusion i innymi oficjalnymi repo Fedory. Nie wiem czy ATrpms jest zgodne - o ile pamiętam, to bywały z tym repozytorium kłopoty.

Może należy zmodyfikować odpowiedni wpis na wiki.fedora.pl? Ktoś z biegłych miłośników multimediów mógłby się może wypowiedzieć na temat różnic między libdvdcss, libdvdcss2 z Livny i ATrpms?

Ze względu na zgodność powinniśmy raczej używać Livny, ale może jest coś w czym paczki z ATrpms są lepsze od tych z Livny.