murgal Napisano Listopad 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2009 Witam, Jak zbotowałem płytke i włączył sie pulpit chciałem zainstalować fedore na dysk, lecz po kilkukrotnej probie aplikacja do instalacji sie nie uruchamia ;( Poprostu klikam i żadnej odpowiedzi ;( Co robic? Jestem świerzym użytkownikiem Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2009 Czy to LiveCD i odpalasz instalator z ikony na pulpicie? Powiedz coś więcej o swoim sprzecie (cpu, memory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murgal Napisano Listopad 15, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2009 Tak to LiveCD. System to Fedora 11 KDE 32 CPU : AMD Athlon 64 3700+ Grafa: GF Palit Sonic+ 8600+ Ramik: 2x G.Skill 450mhz MoBo: DFI LanParty NF4 Dysk Samsung SP 320GB A moze jakos tekstowo sie da? Tylko jak, ja nic nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2009 A moze jakos tekstowo sie da? Tylko jak, ja nic nie umiem Pewnie się da, poczytaj sobie to http://docs.fedoraproject.org/install-guide/f11/en-US/html/ . Kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonę i wybierz właściwości. Zobacz jakie polecenie jest wykonywane przy instalacji i wpisz je w terminalu jeśli pokażą się jakieś błędy to wklej je tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2009 Nie instalowałam nigdy z livecd ale czy przy bootowaniu z plyty jest wybór aby zainstalować od razu na dysku? Jeżeli jest to skorzystaj z tej opcji A czy wersja livecd na 64bit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2009 A czy wersja livecd na 64bit? System to Fedora 11 KDE 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2009 Jak to pięknie porównał WalDo masz nieodpowiedni obraz do swojego procka. Sciągnij 64 bitową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2009 Sciągnij 64 bitowąNiekoniecznie. Na 32-bitowym procku nie ruszy wersja 64-bitowa, ale w druga stronę nie ma (nie powinno być problemu). Uogólniając wersja 32-bitowa jest "bezpieczna" dla każdego procesora. Chyba, że z LiveCD jest jakoś inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murgal Napisano Listopad 16, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2009 Naprawione Odłączyłem modem i plik się włączył Nie wiem jakim cudem, ale już pisze z fedorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz850 Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 U mnie odłączenie neta nic nie dało. Jestem laikiem i od kilku dni próbuję zainstalować fedorę 12 z liveCD i lipa . Próbowałem przez terminal i nic. Raz udało mi się uruchomić przez terminal po angielsku. Po polsku nie działa. Mo komputer: AMD Duron 1298 MHZ 32-bity 256 ram dysk 40 gb ATA karta GeForce 6200. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zamiast się wydzierać jak niespełna rozumu poszukałbyś na forum. Przeczytałeś więcej niż ostatni post? Może to nie rozwiązanie, ale obejście problemu. I to na kilka sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 256 ramGraficzny instalator F12 (przynajmniej Live Cd Kde) potrzebuje min. 512 Mb ramu. Jedyne wyjście to tryb tekstowy. Jak próbowałeś przez terminal (/usr/bin/liveinst) to powinieneś otrzymać stosowne info, a że jest po angielsku to nie ma wyjścia. Tak na dobrą sprawę jak dasz na większość pytań OK to nie będzie problemu. Jedynie ważny moment instalacji w trybie tekstowym to wybór dysku - proponuję Ci wcześniej usunąć partycję (jeśli więcej to wszystkie) którą przygotowałeś dla Fedory (zostawić niesformatowane) i dać use free space - czytaj uważnie, żeby nie zaznaczyć użyj całego dysku, albo podobnie, instalator resztę załatwi za Ciebie. Niezależnie od języka instalatora po instalacji i tak będziesz musiał dodać obsługę polskiego języka - trwa to minutę i było wiele razy na forum. Jeszcze jedno, jeśli po instalacji nie odpali się tryb graficzny to: nano /etc/inittab i zamień id:3:initdefault: na id:5:initdefault: Opcja na końcu pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 Ja tak tylko dorzucę, że przy tak małej ilości ram warto zainteresować się środowiskiem LXDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz850 Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 Bardzo wam dziękuje z waszą pomocą a zwłaszcza sokar620 udało mi sie zainstalować fedorę 12 mianowicie podczas 10 sekundowego odliczania wcisnąłem enter następnie tab i wpisałem /usr/bin/liveinst zainstalowałem wszystko po angielsku( po polsku jakiś błąd podczas ładowania dysku) Dziękuje. Niestety mam kolejny prblem po restarci każe mi podać loginhost i passwort a nie podawałem nic takiego podczas instalacji(passwort 2 razy ale żadne loginhost)Co mam tam wpisać? Proszę pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 wpisz root i podaj to hasło które wpisywałeś 2 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi