Skocz do zawartości

Powolne Wczytywanie Stron

jaguar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z wczytywaniem stron www. Przy ładowaniu stron predkość pobierania waha siłę w granicach 500-1000 bajtow (sprawdzalem na roznych przegladarkach i to samo)

gdy pobieram pliki czy to za pomocą yuma, czy ff to predkość po ok10s jest normalna ...

mam liveboxa (podłączony kablem ethernet)) i sprawdzałem już min. ten temat: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21480 - próbowałem tej metody z forum ubuntu, ale nie moge wykonać juz czwartego kroku i wpisać "dhcpserver" (podejrzewam, że bardzo prawdopodobny jest problem z serverem DNS)

Jestem mało obeznany w tych tematach, a internet już nieźle przekopałem, więc proszę o pomoc : :rolleyes:

dodam jeszcze, że ostatnio miałem SLEDa (gnome) i był ten sam problem, ale nie próbowałem tego naprawić, bo system miałem tylko chwilowo

kiedyś miałem Fedore 11 (KDE) i wszystko ładnie śmigało, teraz zaistalowałem Fedore 12 x64 (problem był od początku na czystym systemie i nawet po wyłączeniu dodatków)

Dziwne, możesz masz wgrane jakieś nowsze firmware w tym liveboksie. Ta konsola podpowiada składnię spróbuj wpisać dh i wcisnąć klawisz TAB zobaczysz w ten sposób propozycje. Może coś to pomoże. Poza tym w tym wątku ktoś ustawiał dns na sztywno w networkmanagerze w połączeniu. Próbowałeś? Co do wieszającego i zmulonego ff to zacznij używać opery.

Ludzie opanujcie się :)

Link prowadzi do strony Ubuntu. I do Ubuntu jest dostosowana porada. Na Fedorze trzeba to na pewno zmodyfikować. Niestety nie mam pojęcia jaki jest odpowiednik ubuntowej komendy dhcpserver, ale na pewno

[root@F11 ~]# yum search dhcpserver
[...]
Ostrzeżenie: nie znaleziono wyników dla: dhcpserver
Brak wyników

Pamiętajcie, że Ubuntu to na Debianie się opiera, którego logika i architektura różni się (miejscami znacznie) od Fedory.

Kliknij prawym przyciskiem na ikonce NetworkManagera na pasku zadań, potem zmodyfikuj połączenia -> system eth0 -> zmodyfikuj -> ustawienia ipv4 -> automatycznie (DHCP), tylko adresy

Polecam wpisać adresy opendns, czyli http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenDNS .

dzieki wielkie, już wszystko ok ;)

faktycznie mam nowe oprogramowanie na liveboxie, bo był ostatnio wymieniany ...

co do ustawień dhcp, to przez telnet u mnie nie ma takiej opcji w menu głównym (pewnie będzie w jakimś podmenu, lub pod inną nazwą)

ide się dokształcać co do servera DNS :D

wątek uważam za zamknięty :rolleyes:

pozdrawiam