fuks Napisano Styczeń 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 (edytowane) Nie wiem czy temat w dobrym miejscu umieściłem... jeżeli nie to prosze administratora o przeniesienie. Wczoraj zainstalowałem fedore 12, brzydka jest al ok ;p W każdym razie strasznie mi muli internet, często w ogóle nie może wyszukać danej strony, stronki mi się ładują średnio minutę, ale pingi nie sa najgorsze, bo koło 30-40 ms. Jak zacznie ściągać, to jakoś leci, także chyba problem jest jakiś chyba tylko i wyłącznie ze stronkami. Nie instalowałem żadnych dedykowanych sterów, ustawienia sieci są na auto. Korzystam z routera draytek vigor 2800, do niego jest podpięta neostrada. Na xp-ku wszystko śmiga aż miło. Czy mógłbym poprosić o jakieś rady odnośnie rozwiązania tych problemów? Jeżeli chodzi o linux'a, to jestem w zasadzie zielony. Edytowane Styczeń 9, 2010 przez WalDo Jeden temat - jeden wątek. Część dot. myszki skasowalem. Załóż osobny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Korzystasz z FF czy z innej przeglądarki? → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=135824 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks Napisano Styczeń 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Z FF, w takim razie spróbuję innej. Jaką polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Ja korzystam z Opery, ale nie ma jej w repo. Ściągnij rpm z opera.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Możesz spróbować też wyłączyć IPv6 przez przestawienie opcji network.dns.disableIPv6 na true w about:config. Wyłącz też IPv6 w Network Managerze, jeśli jest włączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Z neostradą i niektórymi routerami już tak jest. Spróbuj wpisać dnsy do networkmanagera. Poza tym na forum pojawia się regularnie ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks Napisano Styczeń 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2010 Opera działa jak należy. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Styczeń 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2010 Ja zawsze mam problem z wolno działającym internetem w świeżo zainstalowanym systemie nie zależnie od przeglądarki. Po wykonani czynności z punktu 8. strony http://www.fedorafaq.org/f10/ wszystko działa należycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi