Bluesman Napisano Styczeń 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2010 Witam Czy zna kotoś może jakiś program do edycji nut na linuxa. Zależy mi na tym aby był jak najbardziej profesjonalny. Nie znalazłem niestety podobnego tematu na tym forum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2010 http://www.google.pl/search?q=music+notati...lient=firefox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2010 Ja ci doradzę tak ;zainstaluj sobie taką dystrybucję linuksa która ma w sobie sporo programów do obróbki audio/video . Wtedy może znajdziesz coś dla siebie . UBUNTUSTUDIO MUSIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Styczeń 31, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2010 Ja ci doradzę tak ;zainstaluj sobie taką dystrybucję linuksa która ma w sobie sporo programów do obróbki audio/video . Wtedy może znajdziesz coś dla siebie . UBUNTUSTUDIO MUSIX Darek chyba sobie żartujesz. Nie będe zmieniał dystrybucji na zasadzie może cos będzie a może nie..... :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Styczeń 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2010 Zobacz sobie repozytorium ccrma (jest tam np. fomus, cmn) W repozytoriach fedory jest np. MuseScore, LilyPond. W repozytoriach ccrma znajdowały się specjalnie przygotowane jądra dla Fedory, teraz jakoś ich nie widzę, ale uważaj przy aktualizacjach systemu, albo wyłącz je po instalacji tego co potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 MuseScore jest najlepsze i w zasadzie jedyne (graficzne) tak zaawansowane. Możliwe jest też ręczne pisanie w LilyPond (ale to podobnie jak TeX już - czyli że ręcznie tekst piszesz, a potem to eksportujesz do pdfa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 MuseScore niestety wywala się przy próbie zmienienia czegokolwiek w konfiguracji, no i jego wbudowany syntezator nie działa z PulseAudio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Luty 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 Ok próbowałem Denemo i Musescore. Muse jest zdecydowanie bardziej zaawansowany i o to mi właśnie chodziło. mam tylko problem z dźwiękiem. Nie moge odtworzyć tego za zapisałemw nutach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 mam tylko problem z dźwiękiem. Nie moge odtworzyć tego za zapisałemw nutach... no i jego wbudowany syntezator nie działa z PulseAudio... Próbowaliście odpalać przez padsp Musescore ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Luty 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 Próbowaliście odpalać przez padsp Musescore ? co to jest padsp Musescore ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 MuseScore niestety wywala się przy próbie zmienienia czegokolwiek w konfiguracji, no i jego wbudowany syntezator nie działa z PulseAudio... No to chyba jakiś dziwny błąd musi być, bo u mnie wszystko działa. Znaczenie może mieć też użyty styl Qt. Miałem częste wywrotki na różnych stylach, ale na Plastique działa. Co do Pulse - pewnie prawda - ale to bardziej jest stworzone pod JACKa.a @thof: MuseScore nie obsługuje OSS, a padsp jest do kierowania dźwięku OSS (łatwo zapamiętać, bo OSS korzysta z /dev/dsp a w nazwie jest padsp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Coś mi się nie chciało wierzyć, że pulseaudio blokuje dźwięk i aż zainstalowałem. Rzeczywiście na standardowych ustawieniach nie działa, ale wystarczyło w opcjach w zakładce I/O dla ALSA Audio Device: zamienić default na hw:0,0 (nie u wszystkich ten wpis może wyglądać w ten sposób ) i dźwięk się pojawił. Jak komuś bardzo przeszkadza PA to może dodatkowo próbować w ten sposób (jako zwykły user): pulseaudio -k pasuspender -- mscore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Luty 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Ok to może z innej strony. Ja używam JACK'a. Może ktoś wie jak uruchomić dźwięk za pomoca JACK'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Ok to może z innej strony. Ja używam JACK'a. Może ktoś wie jak uruchomić dźwięk za pomoca JACK'a Uruchamiasz JACKa, potem MuseScore, w którym konfigurujesz wyjście audio na JACKa i restartujesz program. Nie zapomnij pobrać soundfontów Fluid dla pełnych brzmień dźwięków MIDI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Luty 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2010 Uruchamiasz JACKa, potem MuseScore, w którym konfigurujesz wyjście audio na JACKa i restartujesz program. Nie zapomnij pobrać soundfontów Fluid dla pełnych brzmień dźwięków MIDI. Nie no jasne... Tylko że mi nie gra. Może same ustawienie w Jacku połączeń. W Jacku MuseScore pojawia mi sie w Połączeniach w zakładce Alsa. I gry włączam Muse Score to automatycznie MIDI THROUT łaczy sie z Muse Score . Próbowałem wielu innych opcji połączeń i nic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi