johnyk Napisano Luty 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Szukam kompletu pakietów chromium z repozytorium które istniało pod tym adresem http://spot.fedorapeople.org/chromium. Repo teraz nie istnieje, bo sa jakieś wątpliwości prawne a ja postawiłem na nowym kompie F12 i nie mam skąd wziąć pakietów. Chrome nie chcę, bo smieci w systemie (instaluje się w zależnościach qt3, qt4- ciekawe po co, skoro interfejs jest w gtk), firefox muli a chromium działało bez zarzutu. Szukam wersji 64 bit. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę o info na GG 1316898. Z góry dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Chrome (czy chromium) nawet jeszcze nie ma dobrego adblocka. Spróbuj opery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Luty 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Chrome (czy chromium) nawet jeszcze nie ma dobrego adblocka. Spróbuj opery. Ma. Ale nie nazywa się adblock a adthwart. Działa bez zarzutu. Opera zresztą jest w QT a ja nie chce mieć QT w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Luty 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Opera 10.50 alfa jest już natywnie gtk lub qt zależy co znajdzie. Jednakże jest to wersja rozwojowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Z tego co patrzyłem tydzień temu to jeszcze jest mnóstwo błędów i na razie nie ma sensu używać. Już jest 10.50 beta dla windowsa, czyli za kilka dni powinna pojawić się też beta dla linuksa i wtedy zobaczymy. Wcześniej były opery static, które nie wymagały qt, ale wyglądały kiepsko. Poza tym qt nie zajmuje tak dużo i ciężko nazwać bibliotekę qt śmieciem, ale Twój wybór. Widziałem tego "adblocka" dla chrome i wcale nie jest taki dobry jak ten z opery. Z innych lekkich przeglądarek w repo znajdziesz Arorę lub Midori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Opera 10.50 alfa jest już natywnie gtk lub qt zależy co znajdzie. Jednakże jest to wersja rozwojowa. Na pewno? Ja czytałem że style GTK+ obsłguuje, ale implementacji styli Qt jeszcze nie ma. http://my.opera.com/ruario/blog/unix-10-50...ork-in-progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Luty 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Widziałem tego "adblocka" dla chrome i wcale nie jest taki dobry jak ten z opery. No ja go używałem i używam od dłuższego czasu. Na początku był średni ale w tej chwili tnie bardzo ładnie, po dodaniu dwóch polskich subskrypcji nie ma problemu reklam w chromium. Ale pakietów nadal nigdzie nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Ja się podpinam. Taka sama sytuacja, świeży system i potrzebuję. Do czasu Chromium można używać http://www.google.com/chrome?platform=linux To instaluje repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Luty 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2010 Ja się podpinam. Taka sama sytuacja, świeży system i potrzebuję. Do czasu Chromium można używać http://www.google.com/chrome?platform=linux To instaluje repo. No tak, zastępczo też tego używam, ale Chrome ma jakieś dziwne zależności (qt3, qt4 chociażby) a Chromium nie potrzebuje tych bibliotek. A ja lubię mieć porządek na dysku. Chociaż ostatnio, po instalacji Chrome, zacząłem się zastanawiać, czy w takim układzie VLC nie zacząć używać. Zamiast XINE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 Chrome ma jakieś dziwne zależności (qt3, qt4 chociażby) Come on! To są podstawowe biblioteki, a nie dziwne zależności. Nie używam KDE, ale bez tych bibliotek musiałbym wyrzucić połowę programów. Już nie bądźcie takimi czyściochami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 Kolega johnyk ma trochę rację, bo programiści Chrome poszli na łatwiznę i dodali zależność od redhat-lsb - a ten pakiet wnosi ze sobą dużo śmiecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 $ rpm -q redhat-lsb --requires | wc -l 196 przyznaje, że trochę dużo, ale spójrzmy co to za "śmieci" $ rpm -qi redhat-lsb ... URL : http://www.linuxfoundation.org/collaborate/workgroups/lsb ... The Linux Standard Base (LSB) is an attempt to develop a set of standards that will increase compatibility among Linux distributions. The redhat-lsb package provides utilities needed for LSB Compliant Applications. It also contains requirements that will ensure that all components required by the LSB that are provided by Red Hat Linux are installed on the system. Rzut oka na zawartość paczki i widać, że to same standardowe polecenia. Argument dobry na Gentoo, a nie na Fedorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Luty 25, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2010 Come on! To są podstawowe biblioteki, a nie dziwne zależności. Nie używam KDE, ale bez tych bibliotek musiałbym wyrzucić połowę programów. Już nie bądźcie takimi czyściochami. No ale skoro Chromium ich nie potrzebuje, a ja tez, bo to jedyna aplikacja w moim systemie, która używa QT to wydaje się, że Chrome też nie powinno ich potrzebować. Jakoś się bez QT obywałem i było mi z tym dobrze... Ale za to potestuję VLC :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi