witekmo Napisano Marzec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2010 Używam Gnome i wśród opcji położenie w aplecie pogoda/zegar nie ma Łodzi. W XFCE w nalaogicznym apllecie Łódź jest, zatem może w Gnome też można jakoś dodać. [EDIT] Chodzi mi o to, żeby mi pogodę dla Łodzi pokazywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Marzec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2010 Nowe polozenie i z palca szerokosc i dlugosc, a te sadze, ze google poda bez oporow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Marzec 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2010 Ale jak zrobić, żeby mi pogodę dla Łodzi pokazywało? Po samym dodaniu mam tylko nazwę i czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2010 coś kręcisz, w google maps znalazłem koordynaty własnego domu i mam pogodę za oknem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Marzec 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2010 Początkowo ja też miałem, bo wyświetlał to co było przedtem dla Warszawy. Po przelogowaniu pogoda zniknęła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Potwierdzam, że coś z tym apletem jest nie tak. Mi ostatni raz dobrze działał w f9 (f10 nie instalowałem) i od tamtego wydania nie wyświetla pogody, pomimo podania współrzędnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Nic nie jest nie tak, działa. Musiałbyś screeny z configa pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Może w pliku ~/.xsession-errors znajdziesz jakieś błędy, tylko nie bardzo wiem czego można szukać np. grep "panel" ~/.xsession-errors albo listuj ten plik na bieżąco tail -f ~/.xsession-errors i poklikaj przy panelu pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 @borzole żadnych błędów nie wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Może współrzędnych nie czyta prawidłowo, jeśli nazwa miasta jest nieznana - pokazuje Ci Ostrów jako sugestię przy wpisywaniu? Czy może chodzi o Ostrów Wlkp? Ja mam 'Wrocław, Poland" oraz "Santa Cruz, USA", oba wyświetla prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Nie chodzi o Ostrów Wlkp. Odszukałem liveCD z fedorą 9, wpisałem identyczne współrzędne w cofigu i bez problemu wyświetliło mi aktualną pogodę zza okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 AFAIK ten aplet pozwala na używanie tylko tych lokacji, które zna (ma w bazie), więc można tylko wybrać najbliższą sobie lokalizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2010 Istnieją strefy czasowe i ten podział jest zapisany na twardo w plikach binarnych, ale pogoda jest osobno podawana. mieszkam ~50km pod Warszawą (współrzędne ~10m od domu) i jak widać mam inną pogodę niż w stolicy. Niestety chyba coś tu nie gra, bo u mnie leje od 2 godzin (!), a aż takiego opóźnienia w prognozie być nie powinno ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi