Skocz do zawartości

Problem Z Aktualizacją

Karolina912

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż ściągnełam wersje i386 Fedory 12 po zainstalowaniu zobaczyłam że jest problem z zainstalowaniem aktualizacji. Moim zdaniem problem tkwi w tym że system wykrywa mój 64-bitowy procesor (Pentium D) i pod niego automatycznie wykrywa aktualizacje. Domyślam się że musze też albo zmienić jądro na i686 albo wymusić paczki oprogramowania na i386. I teraz takie pytanie jak mam to zrobić ? Preferuje bardziej tą 2 opcję jako że słyszałam że jest lepsza.

Z góry dziękuje za pomoc.

wiesz ja ogólnie nie znam się na linuxie jestem początkującą po przejściach że się tak wyraże : D

Linux Karolina 2.6.31.5-127.fc12.i686.PAE #1 SMP Sat Nov 7 21:25:57 EST 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux

a jezeli chodzi o update to lepiej nie wysyłac bo jest tego ok. 550 :) czyli moje przekonanie okazało się błędem

teraz takie pytanie co mam zrobić ?

Hm? Fatalnie napisana aplikacja, działająca w 1 przypadku na 6? Mówimy o tym samym? Losowy nur w mailing list redhata i mamy packagekit lub refresh-packagekit wieszające rpmbase, etc. Sam również miałem z tym problemy, choć potrafiłem sobie z nimi poradzić (co nie powstrzymało mnie od usunięcia tego paskudztwa).

Znakomity programista, autor m.in. PackageKit, Richard Hughes, znający się też dość dobrze na zagadnieniu usability by się z tobą nie zgodził. :P

Gates również nie zgodziłby się ze mną w kwestii krytyki spinacza z MS Word ;) Nie mam żadnego interesu krytykować tej aplikacji bez powodu. Działa koszmarnie, nawet jeśli kolega Richard ładnie sformatował swój wzorcowo obiektowy kod.