FC4B Napisano Sierpień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2010 Witam, chciałbym sie dowiedzieć jaka jest lokalizacja i nazwa pliku gnome, który odpowiedzialny jest za uruchomienie niezamkniętych aplikacji podczas zamykania systemu. Mimo poprawnego wyłączenia krusadera program ten ciągle włącza mi się podczas ponownego uruchomienia. Co więcej gdy po ponownym rozruchu i automatycznym odpaleniu przez system, wyłączyłem ten program i włączylem jeszcze raz, to po ponownym uruchomieniu krusader włącza mi się dwa razy. Więc najlepszym rozwiązaniem aby z niego korzystać byłoby nie wyłączanie go, bo gdybym włączył jeszcze raz kolejnym etapem byłoby zapewne potrójne odpalenie przy starcie systemu. W logach systemowych nie widzę, a i drugie pytanie są jakieś logi tylko gnoma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2010 To jest bug w Krusaderze. Nie wiszą Ci jakieś procesy po zamknięciu Krusadera. Co do folderu to nie mam pojęcia gdzie to jest w gnome. https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=240319 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Sierpień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2010 W procesach właśnie nie mam krusadera, w ogóle po tym jak to zauwazylem zakutalizowałem do najnowszej wersji ten programik. Ale ciągle jest to samo. Znalazlem coś takiego, ps aux | grep krusader Ja 2660 0.0 0.2 273324 5912 ? S 15:35 0:00 kdeinit4: kio_file [kdeinit] file local:/tmp/ksocket-Ja/klauncherMT2590.slave-socket local:/tmp/ksocket-Ja/krusaderBw2101.slave-socket Zaraz biorę się za psucie zobaczymy jakie będą tego efekty EDIT: Nic nie udało mi sie zepsuć, problem ciągle istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Sierpień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2010 Witam Ostatnio mam dość denerwujący problem. Po zalogowaniu automatycznie załącza mi się Krusader, żeby tego było mało, zaczęły się włączać 2 kopie, a dzisiaj już doszło do 4 .... Przeszukałem już różne miejsca związane z auto uruchamianiem, ale nic nie znalazłem .... może nie wszędzie zajrzałem. Wszystko zaczęło się od tego jak zrobiłem "rm -fr .kde/" na koncie użytkownika, bo chciałem wyczyścić wszystkie ustawienia KDE. Po tej operacji również Konslona (ta z KDE) za nic w świecie nie chciała zapamiętać tego, że karty terminali mają być na górze (po uruchomieniu wracały ustawienia domyślne), dopiero ręczna edycja któregoś z plików przyniosła pożądany efekt. Ktoś ma jakieś pomysły? F13 KDE 4.4.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2010 Ktoś ma jakieś pomysły?Tak. Szukanie przed napisaniem posta. Łączę tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Sierpień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2010 doszedłem do takiego wniosku: aby temu tymczasowo zaradzić należy w katalogu .kde/shutdown/ stworzyć skrypt, który zrobi coś takiego: killall krusader następnie to ps -eo "%p %a" |grep krusader 5512 kdeinit4: kio_file [kdeinit] file local:/tmp/ksocket-mag/klauncherMT5452.slave-socket local:/tmp/ksocket-mag/krusaderYM5508.slave-socket zmieli i sam pid wrzuci do polecenia kill niestety nie umiem tego zmielić i nie mam więcej czasu na szukanie jak to zrobić, może ktoś pomoże? moja wersja może być nieoptymalna, ale chodzi o zamknięcie krusadera i zamknięcie kdeinit4 którzy ma w parametrze wyżej wymienione cuda ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2010 ps -eo "%p %a" | grep krusader | awk '{print $1}' czyli kill $(ps -eo "%p %a" | grep krusader | awk '{print $1}') choć jeśli kdeinit4 to program (nie mam kde i nie wiem co jest co w tym ciągu) wówczas najprościej uzyskać pid tak pgrep kdeinit4 czyli kill $(pgrep kdeinit4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Sierpień 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2010 tylko że kdeinit4 jest uruchomiony kilka razy z różnymi parametrami, więc coś się może pokaszanić, dlatego chcę wyłączyć tylko ten z krusaderem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Grudzień 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2010 już trochę czasu minęło a problem dalej u mnie występuje, nie wiem teraz czy nikt się tym nie zajął, czy problem tkwi w moich konfigach .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2010 Jeszcze jest coś takiego jak kquitapp. Jaką masz wersję krusadera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Grudzień 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2010 [mag@mag-lap net]$ rpm -qa |grep krusader krusader-2.2.0-0.5.beta1.fc14.i686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi