neometal Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 Witam. Może głupi problem. Zauważyłem ostatnio że z kmix'a zniknęły mi suwaki. Chodzi dokładnie o te które widzimy w alsamixer (PCM, Front, Front mic, itd) Alsamix-gui również ich nie widzi. Jest jakiś sposób na ich przywrócenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 Alsamix-gui również ich nie widzi.Nie wiem co to alsamix-gui a kmix nie używam, ale w alsamixer pomaga na to (przynajmniej u mnie) alsamixer -c 0 Może w gui trzeba też wybrać jakoś odpowiednia kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 Zamkij kmix i KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE=1 kmix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2010 Ale nasuwa mi się taka myśl ; po co twórcy tych środowisk graficznych i serwerów dźwięku tak cudują w linuksie W windzie jeśli doinstalujemy stery realtek ac97 to mamy jeszcze więcej możliwości ustawień dźwięku niż na sterowniku podstawowym A w linuksie jak zintegrowali KDE z PULSEAUDIO to teraz jest jeszcze gorzej niż dotychczas. I po co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2010 to mamy jeszcze więcej możliwości ustawień dźwięku niż na sterowniku podstawowym Bo prawie nikt z tych ustawień i tak nie korzysta. W praktyce wystarcza jeden suwak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2010 Ale za to na wingrozie w ustawieniach realtek hd audio są opcje ; stereo,kwadrofonia, 5.1 i różne efekty dźwiękowe . Kiedsy w linuksiw będą takie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2010 Kiedsy w linuksiw będą takie rzeczy Jak ludzie przestaną zadawać pytania w niewłaściwych miejscach i zamiast tego wezmą się do roboty.Następne odpowiedzi nie dotyczące problemu przedstawionego przez neometal będę usuwał a autora "nagradzał" ostrzeżeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2010 Tez tak mialem z kmixem. Po calym dniu wkurzania sie odinstalowalem pulseaudio w diably i zainstalowalem alse. Teraz wszystko wyglada i dziala jak trzeba. Jest dzwiek 4.1 i mozliwosc regulacji wszystkich kanalow. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 31, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2010 Po calym dniu wkurzania sie odinstalowalem pulseaudio w diably i zainstalowalem alse. To już lepiej skompilować kdemultimedia bez wsparcia dla pulseaudio niż wywalać całe pulse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Listopad 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2010 Zamkij kmix i KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE=1 kmix Dzięki. Zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi