Fallen Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 Mam nagrywarkę pioner`a na sata. Nagrywanie trwa strasznie powoli, wygląda to tak: -wykrywa prędkości nagrywania do 16x -wybieram x8 dla pewności (płyta ma na etykiecie 16x ale to nie zawsze się sprawdza). -sumy kontrolne trochę się robią -kiedy dochodzi do nagrywania: czas ponad 1h pod paskiem postępu jest prędkość zapisu która: jest pusta wskakuje na chwile maxymalnie na x2 i spada do 0 i znika na jakiś czas i tak cały proces nagrywania jest taki "impulsowy". Jak to poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 A jakich płyt używasz? Tzn. jakiej firmy? Nagrywarka sprawna? Z innego programu korzystałeś (gnome-baker albo z KDE k3b)? Jeśli masz Windows, to może warto sprawdzić czy pod windą jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Napisano Luty 27, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 A jakich płyt używasz? Tzn. jakiej firmy? Nagrywarka sprawna? Z innego programu korzystałeś (gnome-baker albo z KDE k3b)? Jeśli masz Windows, to może warto sprawdzić czy pod windą jest to samo. Płyty nie markowe ale pod nero w windows bezproblemowo się nagrywały... Po windowsem nagrywarka była sprawna. Używałem tylko tego brasero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 Mimo wszystko sprawdziłbym jak idzie na innych płytach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 A ja bym zainstalował K3b, z niewyjaśnionych przyczyn u mnie także wolno nagrywał płyty pod barsero. Dopiero przesiadka na K3b rozwiązała problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Luty 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2011 To wam w ogóle działa Brasero? Bo u mnie wywala się z błędem przed rozpoczęciem nagrywania. A z k3b nie mogę korzystać, bo on (a właściwie growisofs) nie radzi sobie z płytami DVD+R... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2011 Moze trzeba upgrade firmware'u zrobic. Moja nagrywarka zaraz po zakupie wydziwiala na rózne plyty, ze nei rozpoznaje a po aktualizacji firmware do najnowszej wersji wszystko sie wyrównalo A z k3b nie moge korzystac, bo on (a wlasciwie growisofs) nie radzi sobie z plytami DVD+R...Eeee, tam... Mam stary naped LG GH22LP20 i nigdy nie mialem zadnych klopotów (z wyjatkiem opisanych wyzej) jesli korzystalem ze sprawdzonych plyt a nie okazji "made in Biedronka". Jedyne problemy jakie pamietam, to z plytami "Tesco value" Musialem miec natychmiast, wiec w srodku nocy poszedlem kupic i dobrze, ze wzialem 10szt. to 2 udalo mi sie nagrac. [EDIT] A propos BIOSów, to warto poszukac tutaj → http://www.cdrinfo.pl/biosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2011 Eeee, tam... Mam stary napęd LG GH22LP20 i nigdy nie miałem żadnych kłopotów (z wyjątkiem opisanych wyżej) jeśli korzystałem ze sprawdzonych płyt a nie okazji "made in Biedronka". Jedyne problemy jakie pamiętam, to z płytami "Tesco value" Najśmieszniejsze jest to, że płyta z pierdonki oraz płyta markowa na 99% pochodzą z tej samej fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2011 [...] pochodzą z tej samej fabryki. Może z dwóch. Dlatego pisze o sprawdzonych a nie o markowych, bo "markowość" faktycznie nie musi świadczyć o jakości. Z drugiej strony te markowe mają zazwyczaj lepszą kontrolę jakości, a te niemarkowe są jak ryby w "Mistrzu i Małgorzacie" - "drugiej świeżości" Kiedyś za czasów PRL-u różne produkty z tej samej fabryki sprzedawane były ze znakiem jakości I, II i chyba III, a szczególnie udane ze znakiem "Q" Z tymi "chińczykami" jest jak sądzę podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi