SeeM Napisano Czerwiec 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2011 Ma ktoś na to radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2011 ŁaŁ, to to chyba jest Gtk1 a nie GTK+. Zobacz może to: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=107135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 12, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2011 Gtk1 to właśnie Gtk+, chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Styl to sobie umiem zrobić, ale używam starych programów na tyle rzadko, że nie ma to sensu. Brakuje mi jakiś fontów, tylko jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2011 A skąd to wziąłeś? Czcionki powinny być chyba w zależnościach, jeśli jakieś szczególne są użyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2011 Gtk1 to właśnie Gtk+, chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Styl to sobie umiem zrobić, ale używam starych programów na tyle rzadko, że nie ma to sensu. Brakuje mi jakiś fontów, tylko jakich? Okej - masz rację. GTK+ to cała ta biblioteka GTK+1, GTK+2 i ostatnia wersja GTK+3. Tak więc Twój problem dotyczy GTK+1. Co do problemu, nie chodziło mi żebyś robił sobie them, tylko żebyś spróbował ustawić czcionkę samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 13, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2011 To była kompilacja źródełek, więc zależności mam tylko te, które pojawiły się przy mieleniu configure. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2011 To jest gtk2. Przynajmniej tak jest w zależnościach na Archu. Tu znajdziesz pkgbuild http://projects.archlinux.org/svntogit/community.git/tree/ripperx/trunk/PKGBUILD Zainstalowałem i u mnie jest normalnie po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 13, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2011 Mam to w końcu. Zainstalowałem pakiety xorg-x11-fonts-* (zarówno 100dpi i 75dpi). Zapewne nie potrzebuję ich wszystkich, ale nie chce mi się szukać który mogę usunąć. Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2011 To jest gtk2. Przynajmniej tak jest w zależnościach na Archu. Tu znajdziesz pkgbuild http://projects.arch.../trunk/PKGBUILD Zainstalowałem i u mnie jest normalnie po angielsku. Rzeczywiście, rozpakowałem i w kodzie jest GTK2... Z początku zmylił mnie styl gdzie w GTK1 była ta dziwna obramówka wokół domyślnego przycisku, no i brak wygładzania czcionki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi