Savpether Napisano Styczeń 19, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2012 Witam, pytanie jak w temacie, posiadam Fedora 16 GNOME - Shell DVD, zainstalowałem i chciałbym trochę uporządkować system, wyrzucając wszystkie pakiety językowe oprócz polskiego? Za pomoc z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 19, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2012 Wielu pakietów i tak nie usuniesz, więc stracisz tylko czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savpether Napisano Styczeń 22, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2012 Dlaczego nie mam możliwości usunięcia wszystkich języków oprócz polskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 22, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2012 Bo pakiety z programami zawierają w sobie wszystkie wersje językowe. Nie da się ich prosto od nich odłączyć. Poza tym twój pomysł jest głupi i wcale ci niepotrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savpether Napisano Styczeń 22, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2012 Poza tym twój pomysł jest głupi i wcale ci niepotrzebny. Hehe xD Ocenił mój pomysł Spoko, dość przekonujący argument, chciałem trochę miejsca zwolnić na dysku, przychodze do Was z Ubu, a tam wiesz, wszystko ma swoje pakiety i wszystko jest osobno, więc bez problemu mogę odinstalować język, no, ale cóż, niech pozostanie tak jak jest W każdym razie dzięki za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2012 Pakiety z Fedory sa generalnie bardziej "napuchniete" i nie tak rozdrobione jak w Debianie. Zawsze tak bylo i wszystko wskazuje na to, ze zawsze tak bedzie, wiec paczkowy purysta po prostu odejdzie z niesmakiem, albo jakos przeboleje. Usuwanie smieci po juz zaleznosciach i lokalizacji to walka z wiatrakami. Automatów (poza slabawym system-config-language) i rpmreaper, który trudno nazwac automatem i trzeba miec rozeznanie co do czego, brakuje. Wiecej info na -> http://fedoraproject.org/wiki/Upgrading_Fedora_using_yum#3._Clean_Stuff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Da się do tego przywyknąć - sam pamiętam, jak przywędrowałem tu z Debiana w okolicy Fedory 12. Drażniło mnie, że biblioteka XYZ nie leży luzem jako paczka, tylko jest częścią konkretnego pakietu oraz sprzątanie zależności po wyrzuconych appsach. W gruncie rzeczy zależności śmieciówki to jakiś tam mały schodek i do opanowania, to do paczkowania też idzie przywyknąć - czasem niektóre rzeczy ustawione są na sztywno i nie ma miliona paczek drobniutkich, tylko części większych/mniejszych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi