Skocz do zawartości

Gnome Shell Extension

damcio89

Rekomendowane odpowiedzi

Jetem nowy i dopiero się uczę więc potrzebuję pomocy... Chaciałem skożystać z gnome shell extension bezpośrednio z ich strony głownej ale nie działa. Może nie wiem jak z niego (_kożystać_ → korzystać) ORT... Wiem że potrzebny jest dodatek do firefoxa Gnome Shell Integration, oczywiście go posiadam włączonego. Po przełączeniu na stronie swaka wcale nie włącza mi się dodatek. Nawet po resecie. Czy ja go muszę najpierw pobrać i zainstalować z jakigoś repo?

Prosiłbym o pomoc i objaśnienie...

Nie instalowalem zadnego dodatku do Firefoksa i dziala. Moze zaimportowane ustawienia ze starszych wersji Firefoksa cos mieszaja. Poza tym ta strona jest w pelni obslugiwana przez oficjalna przegladarke Gnome, czyli Epiphany, wiec wystarczy jej uzyc.

Tak, system jest po aktualizacji. na Epiphany tez nie dziala. Poczatkowo nie bylo suwaka wlacznika ale doinstalowalem pluginy i juz byl dostepny. Niestety jednak podobnie jak w Firefoxie zmiana stanu suwaka nie uruchamia zadnaej opcji (bez reakcji), a po odswiezeniu strony suwak wraca do pozycji off.

Po kliknieciu na przelacznik powinienes dostac okienko na przygaszonym tle z pytaniem czy zainstalowac. Po instalacji najczesciej nie trzeba robic restartu powloki. Na pewno robisz wszystko dobrze. Dziwi mnie tylko to, ze potrzebujesz jakichs pluginów, aby cokolwiek sie pokazywalo. Ta strona jest wersji alfa, wiec na pewno moga pojawic sie problemy i musisz poszukac czy nikt wczesniej nie mial podobnej sytuacji.

A moze Gnome dziala Ci w trybie fallback?
Raczej nie. Tez mi to przyszlo do glowy i sprawdzalem pod VirtualBox. W trybie zastepczym w ogóle nie widac rozszerzen na tej stronie.

Chociaz sprawdzic w sumie nie zawadzi.

[EDIT]

Zeby uniknac pytan: "Ustawienia systemu" spod nazwy uzytkownika na belce → "Informacje o systemie" → "Grafika" → ustawic jak na zalaczonym obrazku.

Vv65Q.png

U Ciebie oczywiscie sterownik grafiki bedzie (powinien byc?) inny.