damcio89 Napisano Marzec 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2012 Jetem nowy i dopiero się uczę więc potrzebuję pomocy... Chaciałem skożystać z gnome shell extension bezpośrednio z ich strony głownej ale nie działa. Może nie wiem jak z niego (_kożystać_ → korzystać) ORT... Wiem że potrzebny jest dodatek do firefoxa Gnome Shell Integration, oczywiście go posiadam włączonego. Po przełączeniu na stronie swaka wcale nie włącza mi się dodatek. Nawet po resecie. Czy ja go muszę najpierw pobrać i zainstalować z jakigoś repo? Prosiłbym o pomoc i objaśnienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2012 Po przesunieciu suwaka powinienes odczekac chwile az pojawi sie monit o instalacje rozszerzenia. Wyswietla Ci sie on? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damcio89 Napisano Marzec 9, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2012 Nie, nic sie nie pojawia. A wtyczka jest wlaczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2012 Nie instalowalem zadnego dodatku do Firefoksa i dziala. Moze zaimportowane ustawienia ze starszych wersji Firefoksa cos mieszaja. Poza tym ta strona jest w pelni obslugiwana przez oficjalna przegladarke Gnome, czyli Epiphany, wiec wystarczy jej uzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damcio89 Napisano Marzec 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 Uzylem jak radziles i nadal bez powodzenia. Postawilem nawet Fedore na nowo ale problem nadal pozostal. Zainportowane zle ustawienia w Firefoxie teraz nie maja znaczenia. Moze nalezy dodac jakies repozytorium lub jakas aplikacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 A masz zaktualizowany system? Na Epiphany nie dziala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damcio89 Napisano Marzec 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 Tak, system jest po aktualizacji. na Epiphany tez nie dziala. Poczatkowo nie bylo suwaka wlacznika ale doinstalowalem pluginy i juz byl dostepny. Niestety jednak podobnie jak w Firefoxie zmiana stanu suwaka nie uruchamia zadnaej opcji (bez reakcji), a po odswiezeniu strony suwak wraca do pozycji off. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 Po kliknieciu na przelacznik powinienes dostac okienko na przygaszonym tle z pytaniem czy zainstalowac. Po instalacji najczesciej nie trzeba robic restartu powloki. Na pewno robisz wszystko dobrze. Dziwi mnie tylko to, ze potrzebujesz jakichs pluginów, aby cokolwiek sie pokazywalo. Ta strona jest wersji alfa, wiec na pewno moga pojawic sie problemy i musisz poszukac czy nikt wczesniej nie mial podobnej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netykieta27 Napisano Marzec 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 Proponuje w add remove software zaintalowac kilka paczek potrzebnych do zmiany wygladu . Zainstalowac "gnome-tweak-tool" . Infinity + Freedom + Voice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2012 A moze Gnome dziala Ci w trybie fallback? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2012 A moze Gnome dziala Ci w trybie fallback?Raczej nie. Tez mi to przyszlo do glowy i sprawdzalem pod VirtualBox. W trybie zastepczym w ogóle nie widac rozszerzen na tej stronie.Chociaz sprawdzic w sumie nie zawadzi. [EDIT] Zeby uniknac pytan: "Ustawienia systemu" spod nazwy uzytkownika na belce → "Informacje o systemie" → "Grafika" → ustawic jak na zalaczonym obrazku. U Ciebie oczywiscie sterownik grafiki bedzie (powinien byc?) inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damcio89 Napisano Marzec 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2012 U mnie jest: Sterownik nv18 Interfejs standardowy Sprawdzalem jeszcze Chromium i tez nie dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi