VvVONSU Napisano Maj 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2012 Jaki program polecacie na Nową Fedorę (17) do nagrywania wszystkiego co się dzieje na pulpicie (łącznie z konsolą itp.)? Najlepiej z nagrywaniem dźwięku z mikro, z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Maj 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2012 http://recordmydesktop.sourceforge.net/about.php Powinien być w repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2012 (lacznie z konsola itp.)? Masz na mysli konsole tekstowa czy Terminal (emulator) w srodowisku graficznym?Jesli Chcesz nagrywac w srodowisku graficznym, to wg mojej wiedzy Gnome 3 posiada wbudowana funkcje nagrywania pulpitu uruchamiana sekwencja Alt-Ctrl-Shift-R. Niestety nie wiem czy nagrywa dzwiek. [EDIT] Plynnosc moze kulec, bo wbudowany rejestrator pulpitu ma chyba max 15fps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2012 Plynnosc moze kulec, bo wbudowany rejestrator pulpitu ma chyba max 15fps. To mozna akurat ustawic gdzies chyba w dconf-editor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VvVONSU Napisano Maj 21, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2012 Tak, tak chodzi o terminal, dzwiek nie jest strasznym klopotem bo mozna go dograc osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VvVONSU Napisano Maj 30, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 No wiec skrót 'Alt-Ctrl-Shift-R' w gnomie 3 u mnie nie dziala, a co do "recordmydeskop" w repo ( yuma ) nie ma, a pojecia nie mam jak to inaczej zaistalowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 No wiec skrót 'Alt-Ctrl-Shift-R' w gnomie 3 u mnie nie dziala, a co do "recordmydeskop" w repo ( yuma ) nie ma, a pojecia nie mam jak to inaczej zaistalowac... yum install gtk-recordmydesktop i musi dzialac. Moze to zwykla literówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 (edytowane) Nie wiem jak instalowales Fedore, ale chyba Ci nie wyszlo. Skrót dzialac powinien, chyba, ze w jakis sposób go zmieniles lub wylaczyles - tego nie sprawdze, ale co do recordMyDesktop to... [root@F17 ~]# yum search recordmydesktop Wczytane wtyczki: langpacks, presto, refresh-packagekit ======================= N/S dopasowane: recordmydesktop ======================== gtk-recordmydesktop.noarch : GUI Desktop session recorder with audio and video qt-recordmydesktop.noarch : KDE Desktop session recorder with audio and video recordmydesktop.x86_64 : Desktop session recorder with audio and video Pasuje tylko nazwa i podsumowanie, nalezy uzyc "search all", aby uzyskac wszystko. [root@F17 ~]# uname -r 3.3.7-1.fc17.x86_64 [root@F17 ~]# cat /etc/redhat-release Fedora release 17 (Beefy Miracle) [EDIT] A co do nagrywania to jestes pewien, ze w katalogu domowym nie masz plików z rozszerzeniem *.webm? Edytowane Maj 30, 2012 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VvVONSU Napisano Czerwiec 1, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2012 Faktycznie byla literówka. Program recordmydesktop pieknie dziala, dziekuje za pomoc Alt-Ctrl-Shift-R tez dziala ale ReMyDekp jest duzo lepszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi