SeeM Napisano Listopad 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2013 Ikonki ustawia się w katalogu /home/login/.local/share/applications. Są tam małe pliki tekstowe z końcówką desktop. Otwórz sobie dowolny z nich w dowolnym edytorze, zamień sciezke do pliku torchata, scieżkę do ikonki i zapisz pod inną nazwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfa444 Napisano Listopad 21, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2013 Ale ta ikonka będzie na stałe w menu aplikacji? Bo obecnie to ikonka pojawia się tak, ale tylko wtedy gdy otworzę go wchodząc do foderu z src i uruchamiajac przez cmd python Później znika razem z oknem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Październik 17, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2015 Z jakiego oprogramowania korzystasz? Zapewne opcja "--help" wszystko wyjaśnia.[EDIT]Jeśli korzystasz z alien, to dokładnie tak jak powiedziałem: opcja "--help"np. alien -r /sciezka/do/pliku/jakis_tam.debNiemniej - jak juź napisał 2man - ciekawe co tak chcesz przerabiać i czego nie ma repozytoriach Fedory lub nie można znaleźć gotowego RPM np. na rpmfind.net lub rpm.pbone.net Witam Wszystkich. Ja nie mogłem znaleźć graficznej nakładki na mp3giain. Znalazłem ją ale jest na.... Debiana:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 18, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2015 Ale kompilacja → QMP3Gain nie jest przecież skomplikowana. Poza tym jest jakaś javowa nakładka → http://step.polymtl.ca/~guardia/archives/JavaMP3Gain_20040902_3.zip Konsola też nie gryzie: mp3gain ma raptem kilkanaście opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Październik 19, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2015 Dzięki WalDo za linka. Konsolowy mp3gain już jest u mnie na dysku jakiś czas ale wcześniej wolałem aplikacje z GUI. Może okaże się, że mp3gain z linii poleceń okaże się najlepszym rozwiązaniem... Będę musiał chyba nad nim popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldoWaldow Napisano Listopad 8, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2015 Istnieje także easyMP3Gain http://sourceforge.net/projects/easymp3gain/ wersja 0.5 dla gtk2 i qt4 jest dostępna jako binarka w archiwum tar.gz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi