Jump to content

Sterowniki Nvidia Quadro 3000M

roserek
 Share

Recommended Posts

Hej, Zainstalowałem Fedorę na laptopie DELL M6600 z kartą graficzną jak w temacie. Jak zainstalować sterowniki do tej karty szukałem w poradniku, jednak nie wiem dokładnie ktory sterownik mam zainstalować. Za pomoc z góry dziękuję.

Edited by WalDo
Literówka w temacie
  • Upvote 1

wykorzystuje tą technologię. Ale co mam zrobić jak widzę, że laptopm pod Windowsem o wiele lepiej i płynniej pracuje. Mam na myśli np okienka ( zamykanie , otwieranie, przesuwanie ). Ponadto filmy np na vod.pl się przycinają a streamy w rzadden żaden sposób nie chcą się otwarzać.

Edited by WalDo
Ortografia :(
  • Upvote 1

• 3 years later...

Zainstalowalem    zgodnie z  poradnikiem   Poradnik F22 (Twenty Two) - Fedorka *)  

dnf install kmod-nvidia-PAE   Zainstalowal sie panel nVidia z opisem mozliwosci ustawinia  parametrow Karty Quadro 3000M

Karta nVidia Quadro 3000M dziala  super co testowalem na darmowej grze 3D  -to   O.A.D -free open source game   -  ten RTS ma  dwa tryby    Single i Multiplayer  oraz jest w jezyku Polskim  Polecam fajna gierka.      --     Wczesniej wykonalem aktualizcje  Fedory27 (pobralo ~ 880MB)    z konta root  poleceniem "su " i  komendy   :

dnf update

Mysle ze  bedzie   to trudny temat w LINUX-ie z tzw. technologia nVidia-Optimus  i Radeonem w laptopach z dwiema kartami integra i dedykowana. Jak zainstalowalem pakiet nvidia dla Quadro  to    karty  nie wspolgraja  tak jak to ma miejsce w sytemie WIN7  z technologia  nVidia - Optimus.   Koledzy w tym dziale rowniez opisuja ten   problem   Fedora 26 i problem z Optimusem...i probuja to roziwiazac za pomoca "   Bumblebee"     

. Zauwazylem w moim  laptopie wzrost temeparatur karty Quadro  po doinstalowaniu nVidia.  Laptop ma dwie karty :

Zintegrowana - Intel Grafics HD 3000

Dedykowana- nVidia Quadro 3000M

Pozdrawiam

• 3 years later...

Witam.

Sprawdzić, czy działa na laptopach  DELL z kartami nVidia (OPTIMUS) i zintegrowaną itel HD . Uruchomienie Bumblebee (nVidia+Optimus) w Fedorze Linux info. A Fedora User's Guide to" Bumblebee"

Podobny temat  DELL  zwaizany z technologią Nvidia + Optimus tylko ze  dla dystrybucji   Ubuntu info.  Poradnik dotyczący technologii Nvidia Optimus na komputerach Dell z systemem operacyjnym Ubuntu

• Upvote 1