zmarekz Napisano Październik 12, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2014 (edytowane) WitamUżywam już co prawda Fedory 20 jakiś czas ale cągle nie wiem jak mogę ustawić w Gnome aby wyskakiwały mi powiadomienia o dostępnych aktualizacjach systemu lub nowych wersjach np 21. Aby o nich się dowiedzieć muszę w konsoli wywołać jako root yum upgrade lub update (nie rozumięem do końca różnicy skoro jedno i drugie doprowadza do aktualizacji systemu).Czy ktoś powie mi jak ustawić te automatyczne powiadomienie o dostępnych aktualizacjach. Edytowane Październik 12, 2014 przez WalDo korekta "hiperpoprawności" - zmiana na język polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 17, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2014 Gnome-software pokazuje tylko małą część calego repozytorium. Lepiej zbytnio na nim nie polegać, jeśli szukasz czegoś więcej niż najbardziej znane klikalne programy. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Październik 18, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2014 Nie za bardzo rozumię. Co to za program gnome-software ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 18, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2014 Ludzie! Co wy macie z tym "rozumię"? Drugi taki zwrot w ostatnich dniach. To jest tzw. hiperpoprawność. Nie wszystko co kończy się "-em" lub "-om" to "wiocha". Szanujcie język polski. Poświęćcie trochę czasu na gramatykę. Włączcie korektę pisowni w przeglądarce. Proszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Październik 18, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2014 Rozumię (em), że nie masz nic do powiedzenia na moje pytanie podstawowe. Za błąd przepraszam nie był zamierzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bawetta Napisano Listopad 1, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2014 yumex albo package-kit. Pod KDE (za inne nie dam głowy, ale chyba jeszcze cinnamon i Lxde) powiadomienia o aktualizacjach pojawiają się automatycznie i możesz je ściągnąć w trybie graficznym. Tylko nie wiem po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2014 Za błąd przepraszam nie był zamierzony. Dlatego Bóg jak tylko wynalazł mikrofalówki, wynalazł auto-korektę w programach typu LibreOffice czy Firefox Yumex jest całkiem milutki w używaniu, Package-Kit osobiście bym najchętniej zatopił na dnie jeziora (zaś na dnie Rowu Mariańskiego zakutego łańcuchami zatopiłbym PulseAudio, ale to tak tylko przy okazji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redspider Napisano Grudzień 15, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2014 nie opłaca się instalować fedory 21 ponieważ musiałem 4 razy instalować system bo nie ma sterownikow do karty mojej .... jeszcze trochę poczekam z tym update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2014 [...]nie ma sterownikow do karty mojejTwojej czyli konkretnie do jakiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icywind Napisano Grudzień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2014 nie opłaca się instalować fedory 21 ponieważ musiałem 4 razy instalować system bo nie ma sterownikow do karty mojej .... jeszcze trochę poczekam z tym update. Skąd pomysł, że za drugim, trzecim, czwartym razem będzie miała sterowniki Jaka to karta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi