Toni Napisano Styczeń 14, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2019 W menu programów mam apki Carla i Carla Control - świadomie tego nie instalowałem - czy instalując multimedia dla Chromium mogłem sobie to doinstalować? Mogę to usunąć czy jest to potrzebne? Z jaką inną aplikacją mogło się to do-instalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 16, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2019 To jest jakaś warstwa pośrednia pomiędzy programami do obróbki audio, a wtyczkami w formacie VST i podobnymi. Spróbuj odinstalować, to się dowiesz, do czego jest potrzebne. dnf remove carla Nie musisz się zgadzać, jeżeli przy okazji miałyby polecieć programy, których używasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Styczeń 21, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2019 [root@localhost ~]# dnf remove carla Brak wyników dla parametru: carla Brak pakietów oznaczonych do usunięcia. Rozwiązano zależności. Nie ma nic do zrobienia. Ukończono. nie działa polecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lcoyote Napisano Kwiecień 29, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2019 W dniu 21.01.2019 o 12:31, Toni napisał: [root@localhost ~]# dnf remove carla Brak wyników dla parametru: carla Brak pakietów oznaczonych do usunięcia. Rozwiązano zależności. Nie ma nic do zrobienia. Ukończono. nie działa polecenie Spróbuj uruchomić "menagera oprogramowania" i tam wyszukać carla (w debianowych linuxach jest do tego Synaptic) i tam pokaże wszystkie paczki o tej nazwie. Zobacz czy zadziała z konsoli polecenie sudo apt-get remove carla* lub te samo polecenie ale bez * (gwiazdki) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 30, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2019 W dniu 29.04.2019 o 17:28, lcoyote napisał: [...] Zobacz czy zadziała z konsoli polecenie sudo apt-get remove carla* Nie zadziała Pomyliło Ci się z Ubuntu albo innymi "debianowymi" To jest Fedora, tu jest dnf albo (przestarzałe, ale "zlinkowane" yum). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi