Toni Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 W menu programów mam apki Carla i Carla Control - świadomie tego nie instalowałem - czy instalując multimedia dla Chromium mogłem sobie to doinstalować? Mogę to usunąć czy jest to potrzebne? Z jaką inną aplikacją mogło się to do-instalować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@SeeM Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 To jest jakaś warstwa pośrednia pomiędzy programami do obróbki audio, a wtyczkami w formacie VST i podobnymi. Spróbuj odinstalować, to się dowiesz, do czego jest potrzebne. dnf remove carla Nie musisz się zgadzać, jeżeli przy okazji miałyby polecieć programy, których używasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted January 21, 2019 Author Report Share Posted January 21, 2019 [[email protected] ~]# dnf remove carla Brak wyników dla parametru: carla Brak pakietów oznaczonych do usunięcia. Rozwiązano zależności. Nie ma nic do zrobienia. Ukończono. nie działa polecenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcoyote Posted April 29, 2019 Report Share Posted April 29, 2019 W dniu 21.01.2019 o 12:31, Toni napisał: [[email protected] ~]# dnf remove carla Brak wyników dla parametru: carla Brak pakietów oznaczonych do usunięcia. Rozwiązano zależności. Nie ma nic do zrobienia. Ukończono. nie działa polecenie Spróbuj uruchomić "menagera oprogramowania" i tam wyszukać carla (w debianowych linuxach jest do tego Synaptic) i tam pokaże wszystkie paczki o tej nazwie. Zobacz czy zadziała z konsoli polecenie sudo apt-get remove carla* lub te samo polecenie ale bez * (gwiazdki) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@WalDo Posted April 30, 2019 Report Share Posted April 30, 2019 W dniu 29.04.2019 o 17:28, lcoyote napisał: [...] Zobacz czy zadziała z konsoli polecenie sudo apt-get remove carla* Nie zadziała Pomyliło Ci się z Ubuntu albo innymi "debianowymi" To jest Fedora, tu jest dnf albo (przestarzałe, ale "zlinkowane" yum). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts