Janusz Wo Napisano Marzec 24, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2019 Witam! Właśnie się nakręciłem na libreoffice 6.2.2. Mam problem z działaniem wszystkiego, bo nie umiem pokazać libreoffice, gdzie jest java... W ustawieniach zaawansowanych trzeba wskazać położenie. Mam 1.8 openjdk. Przejrzałem możliwe położenia w dnfdragora... żadne nie odpowiadało libreoffice. Proszę o wskazanie położenia javy dla libreoffice. Janusz Wo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2019 Właściwą ścieżkę powinno chyba pokazać alternatives --list | grep java | grep bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max2491 Napisano Kwiecień 4, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2019 Nie wiem, czy dobrze się domyślam, ale kontakt (i współdziałanie) z Javą jest u ciebie potrzebne OpenOfficeowi do poprawnego działania narzędzia stylistyczno-gramatycznego LanguageTool. W zasadzie instalacja LT jest bezproblemowa. U siebie Javę zainstalowałem w standardowym miejscu, tj. /usr/lib/jvm. Dalej ściągnąłem LT do /opt. W LibreWriterze uruchomiłem Menedżer Rozszerzeń i wybrałem instalację LT. Menedżer bez problemu znalazł LT. Po restarcie Writera pojawiło się odwołanie do LT w menu Narzędzia i LT po prostu działa. Czy o to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lcoyote Napisano Kwiecień 26, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2019 Sorry, że "zadam" to pytanie? ale czy razem z instalacją nie powinny się zainstalować wszystkie potrzebne składniki/pakiety (w tym java) Ja co prawda działam w openSUSE Tumbleweed (obecnie) jednak i w Fedorze powinno być podobnie, że jak instalujemy dana paczkę/paczki to program sam dobiera co doinstalować i sprawdza spełnienie zależności. Może podczas instalacji odhaczyłeś, by coś tak się nie instalowało i dlatego tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi