SeeM Napisano Marzec 18, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2020 Zakładam tradycyjny wątek dla ciekawych. Aktualizacja nie była najprostsza. Python 3.7 nie chciał się podbić do 3.8, więc pakiety python3, python3-dnf, python3-rpm, rpm (tak, sam rpm) oraz kilka ich zależności musiałem zaktualizować ręcznie. Potem dnf dociągnął moduły Pythona. Jest ładniej, jest szybciej, jest nowszej. Kernel 5.6 łypie z Gruba, jest Gnome 3.36, Libre Office jest masakrycznie szybki. Nie widziałem tak szybkiego i lekkiego pakietu biurowego od Lotusa '97, albo Office 2000 (na ówczasnym dobrym sprzęcie). Steam chodzi, java chodzi. Nie mogę zainstalować GIMPa, gdyż muszę rozwiązać jakieś nienzne mi problemy z modularnymi repozytoriami oraz nie można przebudować modułu dla VirtualBoxa. GIMPa udało się uruchomić, winne były stare moduły w /etc/dnf/modules.d/ . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Marzec 23, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2020 dzięki za podzielenie się, może wpisy tego typu warto przenieść do sekcji Fedora → instalacja systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 7, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2020 Pojutrze wieczorem zamrażają pakiety i nowe funkcje. Co się nie załapie, będzie dopiero w Fedorze 33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 7, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2020 7 godzin temu, SeeM napisał: Pojutrze wieczorem zamrażają pakiety i nowe funkcje. Final Freeze trwa do 21-go , także jest trochę czasu na zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 23, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2020 Właśnie przyszło na skrzynkę: https://lists.fedoraproject.org/archives/list/[email protected]/thread/S67CL4TUNM67GM2MGANSG4RV3UIBORSH/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 25, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2020 (edytowane) cat /etc/fedora-release Fedora release 32 (Thirty Two) Nie obyło się bez małych problemów. Pod sam koniec kernel "się wykrzaczył", ale po resecie wszystko zadziałało. Na drugiej maszynie wszystko odbyło się bez problemów. W MATE desktop, nie działa cpufreq applet z pakietu mate-applets, pomaga rekompilacja z najnowszym jądrem (bug zgłoszony i poprawiony) Edytowane Kwiecień 26, 2020 przez sunrise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 1, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2020 Z Waszych postów wnioskuję, że Fedora 32 jest świetna. Błędy były i z pewnością będą w każdym wydaniu. Tak z ciekawości: Gdzie podział się nasz Poradnik? Na dotychczasowych adresach go nie ma. No oczywiście można korzystać z dokumentacji online. Osobiście wolałem nasz Poradnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Maj 1, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2020 51 minut temu, zibi743 napisał: Gdzie podział się nasz Poradnik? Na dotychczasowych adresach go nie ma Zmiany, zmiany, zmiany. Jest nowa strona a większość poradników już dawno była nieaktualna. Poradniki są tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 1, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2020 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi