Satori Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Kolejny moj topic hehe tym razem pytanie (szukalem nie znalazlem na forum ) jak "przekonfigurowac" menu dostepne po kliknieciu prawym na pulpit ? tzn chcial bym nadac "katalogom" swoje nazwy i powrzucac swoje skroty programow do tego "menu" S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 jeśli korzystasz z Fluxboksa, albo IceWM, albo WindowMakera, to wiem; w KDE wiem tylko jak zmienić skutki kliknięcia środkowym przyciskiem na pulpit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 korzystam ze zwyklego GNOMA ale gdzies kiedys.... widzialem jakis opis niestety nie udalo mi sie go odszukac dlateo pisze tu moze ktos ma jakis pomysl albo choc link ? S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Może zamiast wyszukiwać w shoucie skorzystasz z wyszukiwarki (joke) Nie używam Gnome więc nie pamiętam, jednak w jednym z tematów zostało to bardzo dokładnie wyjaśnione, spróbuj poszukać EDIT: starość nie radość: smeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 przeszukalem spora czesc tego forum i nic moze szukam nie w tym "katalogu" ? gdzie powinienem walczyc dalej S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Przecież napisałem w edicie: SMEG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 lol nie zkumalem tego dzieki ci bardzo moze jeszcze jakis pomysl co do menu pod prawym przyciskiem ? S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 A są jakieś problemy? Pytam, bo z tego co się orientuję smeg jest najlepszym narzędziem tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 SMEG'iem nie moge (nie mam pojecia jak ! ) edytowac wszystkich menu poza "aplikacje" w sumie interesuje mnie jeszcze edycja menu rozwijanego po kliknieciu prawym myszki na pulpit. S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 w sumie interesuje mnie jeszcze edycja menu rozwijanego po kliknieciu prawym myszki na pulpit. W zasadzie możesz tylko dodać sobie szablony (aby pokazywały się w "Utwórz dokument") do folderu "~/Templates". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 dziekuje hmm u mnie w katalogu /templates jest mnostwo plikow musze ktoregos edytowac czy dodac jakis swoj ? aby w menu utwurz dokument pojawil sie moj "aktywator" ? S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Widziales moze skrypty nautilusa? Po ich dodaniu w menu kontekstowym pulpitu pojawi sie pozycja 'Skrypty', z ktorej bedziesz mogl je uruchamiac. Z tego co widzialem sa to po prostu skrypty powloki siedzace w ustalonym katalogu w homie usera. Szczegoly na stronie http://g-scripts.sourceforge.net/ - dział FAQ. Nie jest to do konca to czego szukasz, moze jednak przypadnie Ci do gustu. Zwroc jeszcze uwage na aplikacje Nautilus-scripts-config. To dziala juz bezposrednio w menu kontekstowym konkretnych typow plikow. Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Satori Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 no to juz DUZY krok w dobrym kierunku dzieki S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi