Skocz do zawartości

Firefox

Karlik

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż ściągnąłem ff windą (wersje pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT). Rozpakowałem na pupicie (_linuxa_ → Linuksa) ORT dwa razy klikam na firefox...nic sie nie dzieje, na firefox-bin...rowniez nic. Pomóżcie, bo dopiero zaczynam z linuxem sad.gif Jak mi nie pomożecie to może stara wersja się zainstaluje z plyty instalacyjnej FC4

Gość Zuk87

Uruchom go z konsoli

./firefox-bin

i wklej co Ci wyrzuci. Najprawdopodobniej pobrałeś wersję 1.5 Fx, a do niej potrzeba doinstalować kilka rzeczy.

Ale sprecyzuj dokładnie co Ci wyskakuje. Jaki jesd błąd itp. Czekamy na szczegóły smile.gif pozdro

Chcę zainstalować ff, bo instalator neostrady wymaga przegladarki, a co do bledu, to jak o ile zrozumiałem nie potrafi znaleźć pliku, co jest dla mnie bezsensem. A jeżeli nie potrafi otworzyć (czyżbym źle przetłumaczył) to też nie za bardzo rozumiem przyczyne. Jakby ktoś mógł pomóc to na gg wytłumaczę i odpowiem na wszystkie pytania, bo nie ma sensu zaśmiecać forum. Z góry dzięki.

Jak nic nie wymyślicie, to zainstaluje starą wersję z plyty FC

jaki instalator neo pod linuksem?

jak pod oknami to wiesz co robisz?

idziesz na plyte do /drivers/MODEM/ i odpalasz instalke

potem idziesz do polaczen sieciowych i robisz nowe

typ- modem i linia telefoniczna

numer *

login [email protected]

haslo rejestracja

wchodzisz na rejestracja.neostrada.pl uzyskujesz loginy i modyfikujesz polaczenie tongue.gif

i nie potrzebujesz zadnego SHITU od tepsy

Najprawdopodobniej pobrałeś wersję 1.5 Fx, a do niej potrzeba doinstalować kilka rzeczy.

Nic nie doinstalowywałem i mi działa smile.gif Natomiast pomysł wpisania w konsoli jest jak najbardziej OK - będzie widać o co chodzi.

Karlik ja bym jeszcze sprawdził czy plik firefox jest wykonywalny.

Potem dodałbym (też z konsoli) bieżąca ścieżkę do ścieżki poszukiwań

export PATH=${PATH}:. 

Potem przeszedłbym do katalogu, w którym rozpakowałeś Fedorę (cd Desktop jak sądzę z tego co pisałeś) i wydał komendę

./firefox

Ta kropka ze slashem upewni nas, że odpalamy firefoksa z bieżącego katalogu.

A potem jak nie będzie działać, to wklej tutaj to, co wyskoczyło na konsoli.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...