Karlik Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Otóż ściągnąłem ff windą (wersje pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT). Rozpakowałem na pupicie (_linuxa_ → Linuksa) ORT dwa razy klikam na firefox...nic sie nie dzieje, na firefox-bin...rowniez nic. Pomóżcie, bo dopiero zaczynam z linuxem Jak mi nie pomożecie to może stara wersja się zainstaluje z plyty instalacyjnej FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Uruchom go z konsoli ./firefox-bin i wklej co Ci wyrzuci. Najprawdopodobniej pobrałeś wersję 1.5 Fx, a do niej potrzeba doinstalować kilka rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Na pewno trzeba compat-libstdc++, bo się pluje zapewne że nie ma libstdc++.so.5, a standarowo w fedorze jest libstdc++ w wyższej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 czepia sie biblioteki libmozjs.so , ktora mam w tym samym katalogu (była w paczce instalacyjnej). Pomóżcie Aha mam czysty system tylko X Window (czy jak to tam było) + KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorin Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Ale sprecyzuj dokładnie co Ci wyskakuje. Jaki jesd błąd itp. Czekamy na szczegóły pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Jeśli masz net to : yum install firefox Chyba tak to było, jeśli nie to dowiesz się co i jak w : man yum Jeżeli nie masz pod FC netu i chcesz mieć firefoxa, to właźisz na NA TEN LINK i sobie szukasz czego dusza zapragnie Pozdrawiam Gryhild Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Ale sprecyzuj dokładnie co Ci wyskakuje. Jaki jesd błąd itp. Czekamy na szczegóły pozdro Chcę zainstalować ff, bo instalator neostrady wymaga przegladarki, a co do bledu, to jak o ile zrozumiałem nie potrafi znaleźć pliku, co jest dla mnie bezsensem. A jeżeli nie potrafi otworzyć (czyżbym źle przetłumaczył) to też nie za bardzo rozumiem przyczyne. Jakby ktoś mógł pomóc to na gg wytłumaczę i odpowiem na wszystkie pytania, bo nie ma sensu zaśmiecać forum. Z góry dzięki. Jak nic nie wymyślicie, to zainstaluje starą wersję z plyty FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 jeśli instalator wymaga przeglądarki to masz przecież konquerora i nautiliusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Nie pomyślałem, żeby konquerora uzyc jako przegladarki internetowej Potem sprawdze, ale temat dalej jest aktualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Potrzebujesz pakietu wxmozilla. Najlepiej yumem to wgraj. A jak nie to RpmFind.NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 jaki instalator neo pod linuksem? jak pod oknami to wiesz co robisz? idziesz na plyte do /drivers/MODEM/ i odpalasz instalke potem idziesz do polaczen sieciowych i robisz nowe typ- modem i linia telefoniczna numer * login [email protected] haslo rejestracja wchodzisz na rejestracja.neostrada.pl uzyskujesz loginy i modyfikujesz polaczenie i nie potrzebujesz zadnego SHITU od tepsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 ehhh nie pomyslalem, zeby zgrac sterowniki na dysk do modemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Najprawdopodobniej pobrałeś wersję 1.5 Fx, a do niej potrzeba doinstalować kilka rzeczy. Nic nie doinstalowywałem i mi działa Natomiast pomysł wpisania w konsoli jest jak najbardziej OK - będzie widać o co chodzi. Karlik ja bym jeszcze sprawdził czy plik firefox jest wykonywalny. Potem dodałbym (też z konsoli) bieżąca ścieżkę do ścieżki poszukiwań export PATH=${PATH}:. Potem przeszedłbym do katalogu, w którym rozpakowałeś Fedorę (cd Desktop jak sądzę z tego co pisałeś) i wydał komendę ./firefox Ta kropka ze slashem upewni nas, że odpalamy firefoksa z bieżącego katalogu. A potem jak nie będzie działać, to wklej tutaj to, co wyskoczyło na konsoli. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 ./firefox-bin: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory A jak probowalem sterowniki speedtoucha z neo to mi wyskoczyla jakas biblioteka od usb chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 klasyczny przypadek yum install compat-libstdc++-33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi