Other Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Na dniach przyjdzie do mnei pocztą gazeta z Auroxem 11.1 (wygrałem w konkursie ). Jako, że dysk przygotowałem jużna FC, mam wolne miejsce i będe miał kilka dni na testy. Jednak czy opłaca się to zainstalować ? Przeglądając różne strony dowiedziałem się że: a) Zawarte są w niej (w tej distro ) komercyjne pakiety np. obłusga mp3 czy sterowniki do grafiki Obsługa BlueConnect (nei używam, ale może sięprzyda w przyszłości) c)Podobno nie do porównania z FC (wypadaj gorzej) d) nie znalazłem jakby "źródeł supportu społeczności" (chociazby oficjalnego forum, jest tylko na forum linuksowym, do tego nieciekawie wygląda), tak więc nei ma skąd czerpać informacji. e) wnioskuję, że jest to najpopularniejsza dystrybucja Linuksa w Polsce Proszę o komentarz z moich wniosków i dodawanie wlasnych uwag :-) Z góry dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 moja rada: odsprzedaj ja komus albo nawet nie - oddaj za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 odsprzedaj ja komus albo nawet nie - oddaj za darmo. Przyłaczam się do przedmówcy Z tym, że oddaj wrogowi. Przyjaciołom nie robi się takich rzeczy Ostatnio testowałem ze względu na blue connect właśnie - porażka, zwis za zwisem i to nie tylko przy próbie połączeń z blue connectem, ale czasem przy próbie odpalenia systemu (zarówno na laptopie Dell D610 jak i na moim stacjonarnym domowym starociu). Nie stabilne to-to okrutnie. Gdyby nie owe mity na temat blue connecta, to bym w ogóle na to nie spojrzał po tym co widziałem w wersjach 9.3, 10.0 i jeszcze jakieś spaczowanej 9.3.1 chyba (miała poprawiać totalny obciach jaki zrobili dystrybutorzy przy okazji A9.3 ) Z drugiej strony jest grupa ludzi, która na tym distro działa, więc może to ze mną coś nie tak To, że w tym distro mam obsługę mp3 czy innych multimediów nie zmienia faktu, że Aurox zdecydowanie mi się nie podoba. Obawiam się, że nigdy nie dorówna Fedorze. Przynajmniej nei w ciągu kilku najbliższych lat Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 trzeba przyznać, że obciach nadrobili i to znacznie wersjami 9.4 i 10.1 - całkiem spoko; udaje im sie sporo rzeczy, ale trzeba się niestety liczyć z tym, że co jakis czas wychodza buble; używałem Auroksa bardzo długo i poza faktem, że czasem trzeba było przebudowywac pakiety z FC (bo w Auroksie nie ma) wszystko mi się podobało jedyna przewaga nad Fedorą (choć całkiem pokaźna) to instalowalny Aurox Live na DVD; zastanawiali się nawet, czy nie zastąpić nim "normalnej" dystrybucji, więc pewnie najgorszy nie jest widać do użytkownik to opinia; ale dodam, że mi się wszystkie dystrybucje podobają, używam co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Mój kumpel aktualizował sobie auroksa do wrsji 11 i update trwał 3 godziny i zakończył się niepowodzeniem(!). ŻADEN Aurox nie działał mnie i jemu poprawnie. A nie mamy obaj jakieś totalnie dzikiej konfiguracji... Uzywałem 9.1, 9.3.1 10.0 i 10.3 a mój kumpel wszystkich Auroksów. Odradzam tę dystrybucję każdemu a szczególnie początkującym do których ten system jest rzekomo kierowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Uzywałem 9.1, 9.3.1 10.0 i 10.3 a mój kumpel wszystkich Auroksów. Heh, ominąłeś 9.2 - to był jedyny Aurox z którym przyjaźniłem się kilka miesięcy I o ile wiem, to nie tylko moje zdanie, że to jedyna dobra wersja Auroksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Aurox działał ok (przynajmniej u mnie), do wersji 10.3. Potem zaczęły się schody: nie działało PHP, nie działała maxima, w ogóle skopany zestaw pakietów. Zainstaluj Fedorę, tak, jak planowałeś, a obsługę mp3 i divx-a możesz doinstalować przez yuma z repozytorium Livna. Dołącz też repozytorium PyVault. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Przykro mi to stwierdzić, ale Aurox 11.1 okazał się straszny. Jeszcze nigdy nie widziałem żeby Live DVD tak zacinał. Ubuntu czy Gentoo z płyty chodzą idealnie. Po drugie gdzie się podziała Anakonda ? Partycjonuje się Gparted a instaluje jakims smiesznym instalatorem :/ Do tego nei można wybierać pekiatów i domyślnei się instaluje KDE. Straszne i odradzam to distro. PS Jesze mieli przysłać czasopismo z Auroxem a dostałem samą płytę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 PS. Jesze mieli przysłać czasopismo z Auroxem a dostałem samą płytę :/ W drodze do Ciebie przechodziło pewnie przez wiele rąk.. wiec domysł mój taki że pewnie ktoś oceniając co cenniejsze Płyta z Auroxem, czy gazeta wybrał to drugie... a po powyższych wypowiedziach sam pewnie zrobiłbym podobnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 W drodze do Ciebie przechodziło pewnie przez wiele rąk.. Przez wiele rąk ? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale www.aurox.org mowi ze dostane pismo z Auroxem wiec co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Przykro mi to stwierdzić, ale Aurox 11.1 okazał się straszny. Jeszcze nigdy nie widziałem żeby Live DVD tak zacinał. Ubuntu czy Gentoo z płyty chodzą idealnie. Po drugie gdzie się podziała Anakonda ? Partycjonuje się Gparted a instaluje jakims smiesznym instalatorem :/ Do tego nei można wybierać pekiatów i domyślnei się instaluje KDE. Straszne i odradzam to distro. PS Jesze mieli przysłać czasopismo z Auroxem a dostałem samą płytę :/ Aurox Live nie zawiera niestety Anakondy, w przeciwieństwie do "normlanego", gdzie jest i działa ; możesz napisać, bo jestem ciekawy, co jest na tym Live? szukam właśnie czegoś do prezentacji Linuksa, a może nie na każdej konfiguracji się ślamazarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Jeżeli szukasz czegoś do prezentacji na LiveCD to powoedzenia. Live CD wleczy się jak żadna inna. Po instalacji za to nawet miło jest Zwłąszcza gra Cube przy której siedziałem 3 h Ale ogólnie to nic nadzwyaczjnego, mozna dograc Kadu, TLena, Gnu Gadu, sterowniki juz są, kodeki mozna wgrac, jave itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi