SlawekM. Napisano Październik 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2004 No to i ja Hello, nazywam się Sławek i studiuje na 5tym roku informatyke na Politechnice Sląskiej w Gliwicach, moja praca mgr to projekt IDS pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT na bazie Shadow IDS Linuxem bawie się od 2giego roku (studiów oczywiście:) , zaczynałem od Debiana potato, potem był chwilowo czas red-hatów od 7.3 , a potem znów Debianik 3.0 , obecnie od ponad pół roku działam wyłacznie na Fedorze obenie FC2 Przed wakacjami skasowałem całkowicie Wingroze i bardzo mi z tym przyjemnie A poza tym ćwicze kyokushin, interesuje sie bezpieczeństwem sieciowym i swoją kobietą (w zmiennej kolejności) pozdrawiam wszystkich grupowiczów, choć jestem tu zaledwie trzeci dzień (zarejestrowany) Sławek M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esekiell Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 hehe no wiec tak - jestem Michał, mieszkam w Koninie, obecnie jestem w klasie maturalnym (liceum ogolnoksztalcace), na maturce oczywiscie zdaje informatyke, czeka mnie wiec winXP, officeXP i programowanie w Delphi ... tylko to ostatnie wydaje mi sie ciekawe pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 Powiem Ci, ze OfficeXp to jest niezly wypas, ostatnio troche w szkole mialem, formatowanie stylami w wordzie (fajne nawet to bylo), a nie dlugo exel idze ( juz keidys troche mialem, to tez mi sie ciekawy wydawal), a od stycznia c++ w interfejsie ide w builderze borlanda[tak to sie zwie(?)] ;p, czyli prawie jak delphi... ;] PS. Czesc Michal :P:P:P PS2. A podobno exel z vba to juz (_wogole_ → w ogóle) ORT niezla jazda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bord Napisano Październik 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 Witam Wszystkich, tak się przedstawiacie to i na mnie przyszła kolej, mam na imię Kuba, urodziłem się i mieszkam w Warszawie, jak narazie jestem wiecznym studentem, zmieniam studia jak rękawiczki , co nie jest dobrym sposobem, ale tak to już jest...., z linuksem znamy się z 2 lata a o, ale o linusie jako że istnieje to minie już z 8 lat, przeleciałem już różne dysrybucje, ostatnio zatrzymałem sie i chyba już zostane przy Fedorze, lecz moją ulubioną dysrybucją jest SuSE, niestety mój dysk jest zamały aby mieć na nim dwie dystrybucje linuksa, z czasem się to może zmieni, Windowsa, nieużywam bo jest mi zbędny, wszystko czego potrzebuje to mam w linuksie, gdy podróżuje zabieram z sobą knoppixa, bo działa zazwyczaj dobrze na różnych kompach, Inne rzeczy jakie uwielbiam robić oprócz zajmowania się kompem, to żeglarstwo, snowboard, wychodzenie z psem na spacer, piękne kobiety, dobrze spędzony wieczór ze znajomymi+ wiele innych rzeczy..... Dzięki. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagi Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 To i ja się przedstawię żeby było miło. Mam na imię Paweł i mieszkam we Włocławku (mniej lub więcej w centrum Polski). Właśnie skończyłem studia (w poniedziałek 18.10.2004 miałem obronę pracy magisterskiej z dosyć ciekawego tematu: "Projekt i implementacja środowiska do wymiany komunikatów w systemach rozproszonych z podejściem obiektowym do opisu struktury wiadomości." - swoją drogą nieźle zakręcony temat ) na Politechnice Poznańskiej, wydział informatyki i zarządzania, kierunek: sieci komputerowe i systemy rozproszone. Swoją przygodę linuxową zacząłem od RedHat-a 5, potem 7 a teraz jest FC1 (aktualnie ciągnie się FC3-test3). Jak widać jestem wierny RH (sam nie wiem czemu - po prostu), mimo iż widziałem i miałem okazję pracować z wieloma dystrybucjami. Pracuję jako informatyk w jednym z banków (nie będę pisał w jakim, żeby nie stosować krypto-reklamy) i administruję systemem HP-UX. Wolne chwile staram się spędzać z moją piękną żoną Olą i 3-letnią córeczką Asią. Co do dygresji ziemi, Ola jest również bardzo zazdrosna o Linux-a i również nie wiem o co jej chodzi mówiąc, że poświęcam mu więcej czasu niż Jej Ale chyba żona informatyka jest skazana już na taki los... Co do konkluzji kolegów na temat zostania programistą informuję - kto chce być szczęśliwym posiadaczem własnej rodziny niech nie myśli o karierze zawodowej programisty!!! Sam znam dosyć dobrze C/C++ (moja praca magisterska ma 2610 linii kodu w C++), ale nigdy nie mam zamiaru pracować jako programista!!! To jest "pralnia beretu" i na dłuższą metę gryzie się z normalną egzystencją ziemską. Programowanie - owszem - przydaje się bardzo w pracy informatyka (chociażby do pisania różnych programów i skryptów wspomagających i autamatyzujących pracę) ale tylko z doskoku. No, dosyć straszenia Każdy jest dorosły i wie co robi... Hmm....co tu jeszcze napisać....(_acha_ → aha) ORT - Lubię słuchać muzyki wszelkiego rodzaju (oprócz disco-polo bo nie lubię fuszery), czytam różne książki (żeby nie wpaść w prostolinijny tok myślenia) i bardzo się staram być szczęśliwy (nie zawsze wychodzi, ale przynajmniej się staram). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keran Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 Witajcie Ci którzy jeszcze ze mną nie mieli przyjemności posta wymienić Nazywam się Arkadiusz Maniecki i jestem z Lublińca. Pozdrawiam Wszystkich a jak chcecie coś wiecej wiedzieć to zobaczcie do profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 @ Zagi Cze "Projekt i implementacja środowiska do wymiany komunikatów w systemach rozproszonych z podejściem obiektowym do opisu struktury wiadomości." Co to znaczy ?? ;] chce być szczęśliwym posiadaczem własnej rodziny niech nie myśli o karierze zawodowej programisty!!! Co to ma znaczyc ??? Ja chce być programistą c/c++ :/ Czy twoj avatar to twoje autentyczne zdjecie ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 Witam wszystkich! Zarejestrowalem sie juz jakis czas temu ale dopiero teraz trafilem na ten topic Nazywam sie Janek i mieszkam w miescie Łodzi. Zainteresowani muzyka elektroniczna a w szczególnosci drum'n'bassem moga mnie kojazyc jako niejakiego DJ'a Ro-X'a ;D Studiuje na pierwszym roku Wyzszej Szkoly Informatyki w Łodzi ( www.wsinf.edu.pl ) Linuxem interesuje sie juz jakis czas (pierwszy byl RH 5.0 dolaczony do CHIP'a w '98). Po tym mialem mala przerwe az teraz linuxmania znowu mnie dopadla W ostatnim czasie przetestowalem FC1, FC2, Debiana, Lycoris'a, Auroxa i aktualnie siedze na SuSE 9.1. Z tych wszystkich systemow najbardziej podchodzi mi wlasnie FC i SuSE (ech to logo... Windowsa uzywam coraz rzadziej, glownie wtedy gdy potrzebuje cos szybko zrobic a okazuje sie ze mojemu pingwinkowi nagle zabraklo jakiejs biblioteki etc. Ciesze sie ze jestem tutaj z wami ;] HEJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 No wlasnie slyszalem ze Łódz to polska stolica drum and bass'u... imho fajny gatunek, tylko jedyni kumple ktorzy slcuahaj tej muzyki, najpier nazra sie jakis delfinkow, matrixow, biedronek, pixów i innych gowien i dopeiro slcuahaj tego sluchaja ;/ hmm... Jak lubisz tez troche house'u, trance'u itp. to zapraszam Cię na www.koloseum.info, [ wpadaj o roznych porach i w roznych dniach tygodnia, bo rozni dj'e sa... jest ich juz z 15 ;], jedyni sa lepsi inni gorsi, ale niejest najgorzej, radio sie dobrze rozwija, [Fulbert i Dj Czerwin graja hip-hop, rap, r'n'b, itp], reszta nawala mmuzyka klubowa, zaorwno krajową jak i zagraniczna ... Jak dobrze trafisz to mozesz posluchac naprawde wypasionych audycji, graja u nas ludzie z Radia Bogoria [ moze slyszeliscie, kolo wwa radio] ( co wskazuje na dosc wysoki poziom ), sa tez pcozatkujacy... jest nawet jeden wariat z Nicei z Fracji, Serdecznie zapraszam i pozdrawiam ;] PS. Masz jakas stronke z kawalkami [swoimi albo niekoniecznie] ?? bo dawno d'n'b nie sluchalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 Zapraszam na "www.drumandbass.pl/forum" tam w dziale "sety" znajdziesz kawal dobrej muzyki Szczegolnie polecam "John B & MC Lowqui" z Niemiec. PS. Niestety w kulture klubowa na stale wpisane sa dragi a w szczegolnosci extasy... W koncu gdyby nie UK i dropsy clubbing nie byl by tym czym jest dzisiaj. Mimo to ja preferuje dobry browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 Juz zassysam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Październik 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 To i ja sie przyłączam. Też jestem fanem D'n'B ale raczej kieruje swe uszy w kierunku Carl'a Cox'a, Hybrida, Nick'a Warren'a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Siem wszystkim:) ostatnio stałem sie DUMNYM użytkowinikiem pingwinka i jestem z tego bardzo szczęsliwy... M$ odpalam tylko gdy starsi chcą usiąsc do kompa mo moj stary uwaza ze IE to najlepsza przegladarka w swiecie i operą nie umie sie poslugiwac ( pomijajac fakt ze czasem chciał wlaczac kompa resetem ) W tej chwili jestem w połowie XXIII LO w Warszawie... moja przygoda z pingwinkiem zaczęla sie ze 3 tygodnie temu:) dosc czesto mam momenty tj. ten gif ... :lammer: ale jest spoko... od czego sa fora na całym swiecie... ____________________________________________________________________________ Pernego razu przyszedł informatyk z synkiem do zoo. Chodzą tak i chodza, az nagle trafili na dziwne zwierzaczki... mały mówi - Tato, PATRZ!! pingwiny.. a tata na to: - Nie synku, to sa LINUXY .... WITAM I POZDOR DLA FSZYSTKICH ....JOŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Witam no jak sie juz przedstawiac to przedstawiac. Nazywam sie Adrain i mieszkam sobie w Katowicach. Kończe już szkołe o tajemniczym skrócie Śl.T.Z.N. Pierwszego (_linuxa_ → Linuksa) ORT mialem 4 lata temu, ale powiedzmy ze to bylo na zasadzie zainstalowac zobaczyc, wkurzyc sie wyciepnac, i tak przez 3 razy. No i w kocu od roku uzywam juz normlanie i nie zamierzam zaprzestac (choc nie raz mnie wkurzy pingwin do bólu). Pozdrawiam Wszytskich Forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Wszyscy albo nikt... Jestem Adam zamieszkuje zatłoczoną zakorkowaną Stolice. Studiuje Informatyke na II roku Wsisiz. Za (_linuxa_ → Linuksa) ORT złapałem sie kilka miechów temu Fedora II to moje pierwsze distro ale nie ostatnie... (szykuje sie slack...) Badam nie tylko (_linuxa_ → Linuksa) ORT nie tylko od strony urzytkowej ale i budowy (od partycji ext3 przez i-węzły do shella i dalej) W wolnych chwilach (a mało takich mam) przesiaduje na (_linuxie_ → Linuksie) ORT (dobrze że mam LCD monitor bo by mi już dawno oczy wypaliło), niestety czasem trzeba spotkać sie z Kobietą... odwieczny dylemat którą samice wybrać Dodatkowo interesuje sie programowaniem C/C++ myśle że służe pomocą, VB paskudny język windy też opanowałem. Marzenie: widze sie w administracji sieci, zabezpieczenia (hacking), pisanie kodem jak Polszczyzną, tworzenie aplikacji pod każdy system i marzenie numer 1: kiedyś kiedyś kiedyś kiedyś Właśne distro!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi