Skocz do zawartości

Ala Windows:d

razor

Rekomendowane odpowiedzi

wiele elementów w Gnomie jest tak zrobione, że jak się zawiesi (albo wyłączy z innego powodu), to i tak się później zaraz uruchomi ponownie; możesz przetestować na panelu

killall gnome-panel

być może naprawdę jakiś program się zawiesił, tylko potem uruchomił się na tyle szybko, że nic nie widać; podsumowując to jeszcze jeden dobry powód, żeby uruchamiać programy klepiąc w oknie terminala (chociaż po zastanowieniu xterm też może się zawiesić, więc jego też trzeba go uruchomić z terminala)

• 3 weeks later...

Aurox był bazowany na Fedora Core 5 więc pasowały RPMki FC5 i Aurox'a Vixta żeby miała tak samo musiałaby być też bazowana na Fedora Core bo RPM o ile wiem to wynalazek Fedory :) (a jakże cudowny ^_^ Yum + RPM = bezbłędna instalacja ^_^)

Repository Package mmm Managment?? :P

no i tak wychodzi na to, że Fedora Core jest najlepsza i Yum z pakietami RPM to czysta formalność wezme przykład z życia

Aurox 12 - martwe Mirrory co daje niesprawny Yum problemy z zależnościami nerwy...

Fedora Core 7 - sprawny Yum jedna linijeczka, potwierdzenie i samo-się-robi ^_^ ewentualnie polecenie Yum install [sciezka do pakietu RPM na dysku] w 99% przypadków samo sie zrobi :P (99% bo miałem 2 przypadki, że coś pluł się o klucz i musiałem ręcznie zainstalować Yum'em braki a pakiet już poleceniem RPM -Uhv ale to i tak mały problem :P)

khm przepraszam za offtop ^_^

Zerknę na tą Vixte...

[root@localhost]# ./check -i Vixta

hmmm nie widać nigdzie informacji więc trzebaby sprawdzić osobiście czy działa na RPMach czy czymś innym

(Source code jest do baaani :P)

Aurox był bazowany na Fedora Core 5 więc pasowały RPMki FC5 i Aurox'a Vixta żeby miała tak samo musiałaby być też bazowana na Fedora Core bo RPM o ile wiem to wynalazek Fedory :) (a jakże cudowny ^_^ Yum + RPM = bezbłędna instalacja ^_^)

Vixta bazuje na testowym wydaniu F8, po instalacji w yumie dostępne jest repozytorium development. A co do samego wyglądu to:

1. Menu - KBFX + vista theme

2. Styl KDE - QtCurve

3. Dekoracje okna - Crystal + vista buttons

4. Ikony bazują na Crystal Project (a może są bez zmian - nie zwróciłem uwagi)

5. Superkaramba

Tak więc według mnie nie ma sensu instalowanie dystrybucji opartej na testowej F8 - zresztą przy uruchamianiu systemu pojawia się Welcome to Fedora (chociaż to mogli zmienić)

A jak ktoś koniecznie chce mieć taki wygląd jak na screenach vixty, to chwila na kde-look i ma.

ale P na pewno znaczy Package to jestem pewien ^_^

hmmm może Tux mi coś powie ^_^

twierdzi Pakiet RPM

no w jeża :P nie wymyślę... mogę na google?? ^_^

Z tego. co pamiętam: RedHat Package Manager (lub Management)

pozdrawiam

Mowiłem, że P znaczy Package?? :P ale nie wpadłbym chyba, że to od Red Hat O_O

Jeszcze co do upiększania zamiast Vixty można pokombinować z...mmm...Beryl to się nazywa chyba... z tego co wiem też jakoś upiększa (nie udało mi się sprawdzić bo source ciągle coś wypluwał... eh jak to source :P)

Ja też próbowałem to zainstalować.

Ale u mnie instalator w samej końcowej fazie instalacji pokazywał coś w tym stylu zxe teraz trwa przygotowanie systemu plików po instalacji i ze to bedzie trwało SERVERAL MINUTES . Czekałem ponad pół godziny , nic siue nie działo , wiec zrestrartowałem kompa i wróciłem do systemu zainstalowanego na dysku .

Ile inni czekali w tym końcowym etapie "przygotowania plików" :?: