Red_Eye Napisano Kwiecień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Witam wszystkich... Czytałem Wasze FAQ, oraz wiele porad, kombinowałem na różne sposoby, ale nie daje rady... Problem tkwi w tym, że żaden z dostępnych odtwarzaczy na mojej Fedorze 7 nie odtwarza mp3... Wgrałem wszystkie kodeki o jakich czytałem - gstreamera [bad, ugly, good], kde-multimedia-extras i chyba coś jeszcze... Jeśli jest coś o czym nie wiem i co powinienem dograć, lub zmienić proszę o opisanie jak sobie z tym poradzić. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Może to? Co prawda dotyczy to niby radia, ale auacious odtwarza też wszystkie inne pliki muzyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Jeszcze napisz w jaki sposób je "wgrałeś". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Eye Napisano Kwiecień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Zainstalowałem je poprzez (_yum'a_ → yuma) ORT i konsole [czyli też yuma ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Kwiecień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Wgrałem wszystkie kodeki o jakich czytałem - gstreamera [bad, ugly, good] Z tym zestawem Totem albo inny player używający GStreamera powinien normalnie odtwarzać mp3, a przynajmniej u mnie odtwarza. Doinstaluj jeszcze xine-lib-extras-nonfree i wtedy w Amaroku i Kaffeine będziesz miał mp3... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Eye Napisano Kwiecień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Zaraz spróbuje, ale jestem na 90% pewien, że to też wgrałem ---- łączenie postów ---- Tak, te kodeki również miałem zainstalowane... Nadal nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2008 Uruchom Amaroka z konsoli i sprawdź co wypluwa przy próbie odtworzenia pliku mp3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 Może DRM się odezwało? Ostatnio zauważyłem że coraz więcej plików z tym zabezpieczeniem wpada mi na kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Eye Napisano Kwiecień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 Mógłbyś mi w skrócie wyjaśnić co to jest drm? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za cudo... ---- łączenie postów ---- play stio: Failed reading `/home/Red_Eye/Tallulah.mp3': Do not understand format type: mp3 Czyli wygląda na to, jakby kodeki byl niezainstalowane... A gwarantuje, że sa... ----------------------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". Listingi do 12-15 linijek umieszczaj między znacznikami [code] i [/code], dłuższe niż 15 linii pomiędzy [codebox] i [/codebox] - tak jest czytelniej. Przeczytaj "BB Code Help".WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 A może by tak opanować jednego "grajka" a nie wszystkie naraz? Red_Eye piszesz "żaden z dostępnych odtwarzaczy", ale tak konkretnie to na jakich sprawdzałeś? DRM → http://pl.wikipedia.org/wiki/Digital_Rights_Management Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Eye Napisano Kwiecień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 21:43:28: input_file: File not found: >file:///home/Red_Eye/Pulpit/5%20-%20Tallulah.mp3< 21:43:28: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku 21:43:28: audio_decoder: no plugin available to handle 'MPEG layer 2/3' 21:43:28: xine: found demuxer plugin: MPEG audio demux plugin 21:43:28: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku 21:43:28: audio_decoder: no plugin available to handle 'MPEG layer 2/3' 21:43:28: xine: found demuxer plugin: MPEG audio demux plugin 21:43:28: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku 21:43:27: audio_decoder: no plugin available to handle 'MPEG layer 2/3' 21:43:27: xine: found demuxer plugin: MPEG audio demux plugin 21:43:27: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku 21:43:27: audio_decoder: no plugin available to handle 'MPEG layer 2/3' 21:43:27: xine: found demuxer plugin: MPEG audio demux plugin 21:43:27: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku 21:43:27: audio_decoder: no plugin available to handle 'MPEG layer 2/3' 21:43:27: xine: found demuxer plugin: MPEG audio demux plugin 21:43:26: xine: found input plugin : wtyczka wejścia pliku To mi wyskoczyło w Kaffeine, w Amaroku już pokazywałem co, a do tego nie działają również: -noatun, -juk. Sprawdziłem je minute temu więc dane są aktualne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 Wrzuć tutaj co pokazuje konsola po wydaniu polecenia rpm -qa | grep 'xine' i jeszcze rpm -qa | grep 'amarok' (upewnij się, że w opcjach amaroka masz ustawiony 'xine Engine'). Masz repo livny wgrane? Bo wiesz yum zwraca 'Nothing to do' w dwóch przypadkach, jeśli pakiet jest zainstalowany lub pakietu nie ma w repo, warto jest wtedy przyjrzeć się jeszcze przedostatniej linii, na którą mało kto zwraca uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Eye Napisano Kwiecień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 rpm -qa | grep 'xine': xine-lib-extras-1.1.11.1-1.fc7.1 xine-plugin-1.0-3.fc7 xine-lib-devel-1.1.11.1-1.fc7.1 xine-lib-1.1.11.1-1.fc7.1 rpm -qa | grep 'amarok': amarok-1.4.8-1.fc7 Engine jest ustawiony prawidłowo... [xine engine] Nie wiem czym jest repo livn, opisz jak to sprawdzić to zrobie to... Dziękuje za pomoc ---- łączenie postów ---- A to wykaz z gstreamer: gstreamer-plugins-base-0.10.13-1.fc7 gstreamer-plugins-good-0.10.6-1.fc7 gstreamer-devel-0.10.13-0.1.fc7 gstreamer-tools-0.10.13-0.1.fc7 gstreamer-0.10.13-0.1.fc7 gstreamer-plugins-base-devel-0.10.13-1.fc7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 Przeczytaj http://poradnik.fedora.pl ("Czym jest repozytorium") i temat Livny się wyjaśni. Przeczytaj również dokładnie mój komentarz pod Twoim postem nieco powyżej, taki czerwonymi literami i stosuj się do niego proszę. [EDIT] Jeśli mozna coś zaproponować to bardzo ładnie zachowuje się odtwarzacz audacious. Zainstaluj: yum install audacious audacious-plugins\* Zainstaluje się m.in. audacious-plugins-nonfree-mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2008 Czyli problem z serii tych, które nigdy się nie skończą. Przeczytaj sobie ten poradnik, do którego link podał WalDo (dograj repo livny) i następnie doinstaluj xine-lib-extras-nonfree i ewentualnie amarok-extras-nonfree . Swoją drogą jak Sorror (w tym przypadku jak "wgrałeś") lub ktoś inny zapyta się w jaki sposób coś zrobiłeś to jeśli to tylko możliwe wklej to co wyrzuca konsola, bo temat się rozwlekł (prawie jak mój post ) a powinien się skończyć po pierwszej odpowiedzi, lub w ogóle nie istnieć. W sumie to prawie każdy nowy użytkownik zaczyna od zbędnego pytania i do tego maksymalnie go komplikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi