douglasmclloyd Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Ma ktoś podobne wrażenie? Zainstalowałem 9 na laptopie IBM T22, 512 MB pamięci, procesor 1GHz. Szóstka, siódemka i ósemka chodziły dobrze ale z dziewiątką, to całkowita pomyłka. Chodzi wolniej niż traktor. Nowe wydanie KDE jest straszne, brrrr. Połaczenie wireless wolniejsze niż dial up. Cholera by to wzięła. Chyba trzeba będzie wrócić do ósemki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 To raczej nie wina wersji systemu A co tak "traktoruje"? Jeśli xorg to problem tkwi w nowym KDE, którego z Twoim sprzętem bym nie instalował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
douglasmclloyd Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 To raczej nie wina wersji systemu A co tak "traktoruje"? Jeśli xorg to problem tkwi w nowym KDE, którego z Twoim sprzętem bym nie instalował. Na GNOME wcale nie lepiej. Nowe KDE, nawet gdyby chodziło, omijałbym z daleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Ma ktoś podobne wrażenie? Zainstalowałem 9 na laptopie IBM T22, 512 MB pamięci, procesor 1GHz. Szóstka, siódemka i ósemka chodziły dobrze ale z dziewiątką, to całkowita pomyłka. Chodzi wolniej niż traktor. Nowe wydanie KDE jest straszne, brrrr. Połaczenie wireless wolniejsze niż dial up. Cholera by to wzięła. Chyba trzeba będzie wrócić do ósemki. chociaż top-a byś dołączył, albo ps ze wszystkim procesami; traktor niewiele mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
douglasmclloyd Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 chociaż top-a byś dołączył, albo ps ze wszystkim procesami; traktor niewiele mówi Siedziałem nad tym do pierwszej w nocy, a teraz jestem w robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
douglasmclloyd Napisano Maj 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Odmuliła się. P.S. Wie ktoś może jak skonfigurować firefoxa, który przychodzi z intalacją, żeby strony wyglądały po ludzku? Wersja zainstalowana z Mozilli wyświetla, jak trzeba, natomiast w tej dostarczonej przez RedHata wszystko jest rozjechane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Odmuliła się. No popatrz, cuda i na dodatek na kiju! Mi też muli ... Czyżby F7 to ostatnie wydanie Fedory, które działa sprawnie na moim AXP2000+ ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 A może to beagle? Odmuliła się bo prezstał indeksowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 A może to beagle? Może. A jak to ustrojstwo wyłączyć w Gnome? [saczi@ssaczi ~]$ whereis beagle beagle: Lub co jeszcze może zamulac kompa? Słychać ciężka prace dysku jak coś na nim robi, jak nie, to tylko odrobine jest szybszy. Zajętość pamieci tak w granicach 60% dostępnej; SWAPa w zasadzie nie rusza (25 MB). Te usługi, które sa zbędne, to wyłączyłem; KDE równiez odinstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Miałem podobną sytuację. Wklej tutaj wyjście z dmesg. Możliwe że Fedora nie przydziela dyskowi UDMA (przynajmniej tak było u mnie). Napisałem buga na buzgilli, niby naprawili ale poprawka ma wyjść z 2.6.26 (chodzi o pata_atiixp). Szczerze mówiąc nie wiem jak to możliwe, ale zainstalowałem Fedorę 9 od zera i o dziwo działa samo od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Możliwe że Fedora nie przydziela dyskowi UDMA... Dysk SATA, a z nimi nie ma problemu DMA/PIO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michal88 Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Witam Mam niemal identyczny problem: fedora idzie jakby chciała, a nie mogła. Jak nic sie nie robi, to w miare można odpalić jakiegoś pasjansa i sie nie stresować, ale jak tylko np. yum coś tam zacznie ściągać to nawet myszka nie chce płynnie po ekranie sie poruszać. Winą tego nie są Xy (na init 3 też sie ślimaczy), ani zapewne słaby sprzęt w laptopie (1,6GHz, 512MB ramu - F8 śmigała bezproblemowo nawet z compiz-fusion). Top pokazuje użycie procesora na poziomie ~10%, tylko od czasu do czasu jakiś proces (ten yum czy tam inny kompilator) 'weźmie sobie' ~90% mocy obliczeniowej, co wcale nie będzie oznaczać, że ten proces będzie realizowany w sposób zadowalający (będzie sie wlókł jak wszystko inne ) Ma ktoś jakąś koncepję? Bo niestety u mnie jakoś nie che to samo cudownie uzdrowieć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Sprawdź czy masz UDMA włączone i jakie masz prędkości zapisu/odczytu z dysku. O ile się nie mylę to masz ten sam problem co wcześniej matlas - problem z kernelem. Co prawda rozwiązany już, ale problem w tym że chyba poprawka weszła tylko do serii 2.6.26 dostępnej w rawhide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 Nie matlas tylko morsik, a to jest różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2008 uhhh faktycznie :-) i Ty i on na "m" to się pomyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi