multics Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 tzn tak, jak odpalam to skubaństwo jako root dostaje podobne komunikaty co atomix, odpalenie z poziomu zwykłego użytkownika już tego nie robi i działa normalnie... narazie inwestyguje problem [edit] Problem rozwiązany pełne informacje na temat tego problemu znajdują się tutaj. Jak odpalałeś podobnie jak ja ten program jako root to defaultowo on dla swojego środowiska graficznego posiada tapete zapisaną w pliku xml, a simdock sobie z tym nie radzi i wywala błędy (ale powinien działać). Jeśli natomiast odpalałeś ten program jako zwyczajny użytkownik to będziesz musiał (o ile nie chcesz mieć tych komunikatów) zmienić tapetę nazwykły obrazek. Wtedy wszystko ma banglać. W celu sprawdzenia jaką tapetkę posiadasz musisz skorzystać z polecenia: gconftool-2 -g /desktop/gnome/background/picture_filename Jak odpowiedź będzie z xml na końcu to musisz zmienić tapetę. [/edit] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomix Napisano Luty 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Ok simdock dziala ale mialbym jeszcze jedno pytanie jak mam dodac do niego ikonki.Jest tam taka opcja ale jak w nia wejde to nie wiem gdzie sa pochowane skroty do programow Jak moge to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Jak moge to zrobic ?Programy dostępne dla użytkownika znajdują się (zazwyczaj, ale bywają odstępstwa od reguły) w katalogu /usr/bin. Obrazki/ikony w /usr/share/pixmaps i podkatalogach oraz w /usr/share/icons i podkatalogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomix Napisano Luty 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Dobrze a mam juz chyba ostatnie pytanie nie zwiazane z tematem.Posiadam zainstalowanego compiz fusion ale nie moge znalesc compiz config gdzie to jest ? P.S Dziekuje za udzielona mi pomoc Edit Zainstalowalem tego compiz config.Wlaczylem sobie na przyklad water efects ale jakimi klawiszami sie je uruchamia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Właśnie poprzez compizconfig dostosowujesz sobie skróty klawiszowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Inną sprawą jest, że nie wszystkie efekty działają na kartach ATI (z tego co kojarzę to właśnie water efects miał problemy), także jeśli masz ATI może się okazać, że banglać to nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomix Napisano Luty 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2009 Na szczescie posiadam karte Geforce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Luty 3, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2009 Btw. jest coś takiego jak kiba-dock, ech... a kiedyś ludziom wystarczał zwykły pasjans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 Zobacz jeszcze Gnome DO http://do.davebsd.com/wiki/index.php?title=Docky To get Docky running, simply open the Do preferences window by summoning Do and searching for "GNOME Do preferences". Select the appearance tab and select Docky as the theme. Docky will now be your frontend to GNOME Do Ja w Gnome-Do mam tylko w zakłądce o schematach mam classic, mini i glas-cośtam. Z tego co szperam po necie to Docky nie jest jakims dodatkowym schematem tylko powinien byc zainstalowany domyślnie. Jednak ja go nie mam -co zle robie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 Ja w Gnome-Do mam tylko w zakłądce o schematach mam classic, mini i glas-cośtam. Z tego co szperam po necie to Docky nie jest jakims dodatkowym schematem tylko powinien byc zainstalowany domyślnie. Jednak ja go nie mam -co zle robie? Wszystko robisz dobrze. Niestety z nieznanych przyczyn paczkujący nie dodał skina Docky do RPM, na początku w UBUNTU też tak było. Niestety aby mieć ten fajny panel trzeba poszukać nieoficjalnej paczki, ewentualnie samemu zrobić RPM-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi