irzykus Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Witam serdecznie forumowiczow szukam programu do tworzenia mix'ow chodzi mi glownie o takie do tworzenia mixtape'ow czyli polaczyc kawalki i ladne przejscia zrobic mam nadzieje ze ktao ma jakis taki programik bo ja nie nie znalazlem pod fedorke a na windowsa tak lecz nie bardzo moge odpalic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Audacity to nie to? Ardour(.org)? Tak rzucam. Nie znam się, nie wiem czy o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 mój brat i ja radzimy sobie z Audacity - ma generalnie to co GoldWave i do tego możliwość składania ścieżek do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 tak zupełnie z kamienia, jakbyś chciał się zagłębić w temat to przejrzyj np. tę stronkę http://linux-sound.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Tak zupełnie szczerze to jedyne co się nadaje do poważnego montażu to Adobe Audition tak więc Linux odpada. Chociaż proste przejścia w Audacity można robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Ardour to jest całe studio muzyczne, ale do robienia "bitów" jak najbardziej się nadaje (w stylu czegoś podobnego do EJay tylko bardziej zaawansowane). Do "zwykłego" sklejania muzyki, Audacity się nadaje, połączy, zrobi przejścia, efekty itp. Jeśli muzyką chcesz się mocniej zająć, to zainstaluj sobie repozytorium planet-ccrma, które zawiera całą masę oprogramowania muzycznego. Bardzo przydatne, a i co ważne, chyba wszystkie programy tam zawarte są w wersjach svn/cvs/git/inne przez co są to najnowsze wersje. Może się wydawać, że niestabilne, ale jednak są bardzo stabilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Jeśli muzyką chcesz się mocniej zająć, to zainstaluj sobie repozytorium planet-ccrma, które zawiera całą masę oprogramowania muzycznego. brzmi smakowicie, ale tak przezornie spytam czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo? A tak w temacie spójrz jeszcze na to zestawienie http://en.wikipedia.org/wiki/Free_audio_software Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Możesz spróbować tego http://artistx.org/site2/ Mają tam parę programów do robienia muzy. NIe testowałem jeszcze. Do bitów można uzyć http://www.essej.net/sooperlooper/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo?Ja bym przezornie zainstalował i skonfigurował yum-priorities. Nie pamiętam już jak to się robiło, bo od dawna nie korzystam z innych repo niż "standardowe", ale ktoś kiedyś na forum opisywał jak ustawić prirytety, żeby nie mieć syfu w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 brzmi smakowicie, ale tak przezornie spytam czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo? A tak w temacie spójrz jeszcze na to zestawienie http://en.wikipedia.org/wiki/Free_audio_software Nie ma żadnych problemów z tym repo. Używam od pół roku i nie nadpisuje żadnych domyślnych bibliotek, poza tymi związanymi z muzyką, jak np.: jack-audio-connection-kit, czy vlc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irzykus Napisano Luty 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 Witam dzieki wielkie za odpowiedzi tak liczna narazie rpzegladam duzo tych programikow i mam problem z audacity poniewaz (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak mam zrobic zeby mp3 czytal:/ wysakkuje mi blad ze nie jest kompilowany ze wsparciem do plikow mp3 i sciagnolem lame i pokazalem gdzie jest ten plik a on i tak nie umie odczytac mp3 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2009 musisz mieć dodane repozytorium RPMFusion i wtedy: yum install audacity-freeworld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 Renoise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 Renoise tylko demo dają ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Luty 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2009 Nie ma co ukrywać dobrego softu do robienia muzyki, oraz edycji nie znajdziesz na Linuksa. W moim przypadku Windowsa na dysku muszę mieć (Cubase + Reason). Gdyby tak był Logic pod Linuksa... + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi