Skocz do zawartości

Program Do Robienia Mix'ow

irzykus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczow szukam programu do tworzenia mix'ow chodzi mi glownie o takie do tworzenia mixtape'ow czyli polaczyc kawalki i ladne przejscia zrobic

mam nadzieje ze ktao ma jakis taki programik bo ja nie nie znalazlem pod fedorke a na windowsa tak lecz nie bardzo moge odpalic :/

Tak zupełnie szczerze to jedyne co się nadaje do poważnego montażu to Adobe Audition tak więc Linux odpada.

Chociaż proste przejścia w Audacity można robić.

Ardour to jest całe studio muzyczne, ale do robienia "bitów" jak najbardziej się nadaje (w stylu czegoś podobnego do EJay tylko bardziej zaawansowane).

Do "zwykłego" sklejania muzyki, Audacity się nadaje, połączy, zrobi przejścia, efekty itp.

Jeśli muzyką chcesz się mocniej zająć, to zainstaluj sobie repozytorium planet-ccrma, które zawiera całą masę oprogramowania muzycznego. Bardzo przydatne, a i co ważne, chyba wszystkie programy tam zawarte są w wersjach svn/cvs/git/inne przez co są to najnowsze wersje. Może się wydawać, że niestabilne, ale jednak są bardzo stabilne.

Jeśli muzyką chcesz się mocniej zająć, to zainstaluj sobie repozytorium planet-ccrma, które zawiera całą masę oprogramowania muzycznego.

brzmi smakowicie, ale tak przezornie spytam czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo?

A tak w temacie spójrz jeszcze na to zestawienie http://en.wikipedia.org/wiki/Free_audio_software

czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo?
Ja bym przezornie zainstalował i skonfigurował yum-priorities. Nie pamiętam już jak to się robiło, bo od dawna nie korzystam z innych repo niż "standardowe", ale ktoś kiedyś na forum opisywał jak ustawić prirytety, żeby nie mieć syfu w systemie.

brzmi smakowicie, ale tak przezornie spytam czy bywają jakieś typowe problemy z tym repo?

A tak w temacie spójrz jeszcze na to zestawienie http://en.wikipedia.org/wiki/Free_audio_software

Nie ma żadnych problemów z tym repo. Używam od pół roku i nie nadpisuje żadnych domyślnych bibliotek, poza tymi związanymi z muzyką, jak np.: jack-audio-connection-kit, czy vlc

Witam dzieki wielkie za odpowiedzi tak liczna narazie rpzegladam duzo tych programikow i mam problem z audacity poniewaz (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak mam zrobic zeby mp3 czytal:/ wysakkuje mi blad ze nie jest kompilowany ze wsparciem do plikow mp3 i sciagnolem lame i pokazalem gdzie jest ten plik a on i tak nie umie odczytac mp3 :/