Moist Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 może głupie pytanie, ale nie mogę tego wygooglowac niestety jakoś czy ktoś instalowal fedore na modelu ktory podałem w temacie ? ja już raz próbowałem, ale nie znalazłem np sterów do WiFi i do dźwięku, a jestem niestety początkujący i nie wiem dokładnie co i jak szukać. nie znam nawet modelu karty WiFi skanowałem min "SiSoftware Sandra" ale pokazuje mi tylko producenta czyli broadcom, z tego co pamiętam to problem był też ze sterami do czytnika kart. przepraszam jeśli pytanie głupie, ale nie wiem jak sobie z tym radzić a mam serdecznie dość tej za***nej visty. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 Nie wiem jak z dźwiękiem, ale do wifi powinien się przydać moduł kmod-madwifi. Zajrzyj na http://fedora.pl/poradnik, sprawdź jak zainstalowac RPMfusion a potem yum install kmod-madwifi Oczywiście przez połączenie kablowe Mam nadzieję, że coś takiego masz jeśli piszesz na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 jak posadziłem fedore9 to nie mogłem skonfgurowac nawet połączenia po kablu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 F10 powinna byc lepsza. Ściągnij sobie LiveCD → http://download.fedoraproject.org/pub/fedo...0-i686-Live.iso i wypróbuj. Jak się uda to masz opcję instalacji na HD. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 no właśnie nie pomyślałem o live Cd...tylko, że ten adres który mi podałeś nie wchodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 adres "wchodzi" tylko to jest plik do pobrania a nie strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2009 o ja głupi jak but ;P już ściągam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2009 fedora live cd nie uruchamia się ściągnąłem z trzech różnych źródeł i nic...wczytuje się taki niebieski pasek z napisem fedora a później taki czarny ekran jakby okno komend, ale nic nie działa a od visty dostaje już szału poprostu - nie mogę... ratunku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2009 kolejne pytanie z serii - laickie ale nie chce tworzyc nowego tematu dlatego pytam tutaj - jak(ew skąd) pobrać kodeki audio i wideo tak, zeby smigało ? a poza tym SeLinux ciagle wywala jakies komunikaty... jeśli jest to na forum to poprosze o jakies odnośniki a jeśli nie to o pomoc użyłem szukajki, ale jakoś nic konkretnego (albo takiego co mógłbym zrozumieć) nie mogę znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2009 przeglądnij podforum "Ośla łączka" wraz z podpiętym do niej Poradnikiem, odnośnie komunikatów SELinux'a to o ile ich nie wkleisz to raczej z fusów nikt nic ciekawego nie wywróży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2009 muzyka śmiga (dmp i sonata) filmy są ok (mplayer) SELinux mówi do mnie tak: (odmowa wciśnij ikonkę aby wyświetlić)<kliknąłem i : wystąpił nieokreślony błąd zadania Błędy testu transakcji: file /usr/lib/kde4/plugins/marble/CompassFloatItem.so conflicts between attempted installs of kdeedu-marble-4.2.0-7.fc10.i386 and kdeedu-libs-4.1.2-2.fc10.i386 file /usr/lib/kde4/plugins/marble/MapScaleFloatItem.so conflicts between attempted installs of kdeedu-marble-4.2.0-7.fc10.i386 and kdeedu-libs-4.1.2-2.fc10.i386 file /usr/lib/kde4/plugins/marble/MarbleOverviewMap.so conflicts between attempted installs of kdeedu-marble-4.2.0-7.fc10.i386 and kdeedu-libs-4.1.2-2.fc10.i386 file /usr/lib/kde4/plugins/marble/MarbleStarsPlugin.so conflicts between attempted installs of kdeedu-marble-4.2.0-7.fc10.i386 and kdeedu-libs-4.1.2-2.fc10.i386 file /usr/lib/libmarblewidget.so.4 conflicts between attempted installs of kdeedu-marble-4.2.0-7.fc10.i386 and kdeedu-libs-4.1.2-2.fc10.i386 < przy uruchamianiu programów do odtwarzania audio/video a mam takie pytanie - znajomy mówił żeby wystrzegać się pobierania archiwów ze stron, że lepiej starać się wszystko z repozytoriów przez yuma ORT - zeby sobie nie zasmiecac systemu...czy to prawda czy jego wymysł ? chyba nie muszę się panicznie bać pobierania wszystkiego co jest poza repozytoriami (?) (edit: poprawiłem błąd i dopisałem komunikat z SELinux) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2009 No jasne, że wszystko co tylko możliwe yumem. Po za tym puść w konsoli yum update i pokaż jakie błędy wywali, bo jak widać jakieś konflikty z kdeedu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2009 nie znam nawet modelu karty WiFi skanowałem min "SiSoftware Sandra" ale pokazuje mi tylko producenta czyli broadcom, z tego co pamiętam to z WiFi sprawa jest w miarę prosta - dołącz repozytorium RPMFusion; potem wg. ten instrukcji, też mam broadcoma na HP i nie mam problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2009 WiFi śmiga aż miło...teraz kombinuje dalej z wideo bo jednak nie do końca trybi - audio jest juz zupełnie wporządku, no i zostaje mi konfiguracje SELinux bo te błędy są męczące w stylu windowsa...;P są jakieś problemy ze ściągnięciem compiza - wywala ciągle jakieś błędy - pokombinuje wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moist Napisano Luty 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2009 co zrobić/jak zrobić żeby działał flash w operze ?? w firefox jest wszystko si...a w operze nie wiem jak dociągnąć / skonfigurować...proszę o radę ew. odnośnik ... nie mogę znaleźć nic co bym zrozumiał... dop. udało mi się i jak narazie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi